Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Úszókra éhezett az ausztrál cápa

2006.02.06. 13:29
Félbe kellett szakítani Ausztráliában egy hosszútávú úszóversenyt, mert egy három méteres cápa eredt az úszok nyomába. A huszonegy résztvevőt sikeresen kimentették. 2000 óta összesen tíz halálos áldozata volt a cápatámadásoknak Ausztrália partjainál.

Huszonegy embert kellet kimenteni az óceánból Ausztráliában, mikor egy úszóverseny résztvevői körül egy három méteres cápa kezdett ólálkodni, írja a BBC. A hosszútávú versenyt Sidney Manley Beach-én rendezték, és részt vettek rajta Ausztrália legjobb hosszútávúszói is.

A 10 kilométeres távot félúton kellett megszakítani, jelentette a helyi média. A huszonegy úszót jetski-vel és hajóval szedték össze, míg további néhány hajó a cápa elűzéséről gondoskodott.

A cápa hátuszonya közvetlenül a versenyzők mögött hasította a vizet, mikor az úszókat kísérő szervezők figyelmesek lettek rá. „A cápa jól láthatóan, a víz felszínéhez közel úszkált. Az egyetlen dolog amit tehettünk, azonnal kimenekítettünk mindenkit a vízből” – mondta el Stephen Ford, az esemény főszervezője az ausztrál Daily Telegraphnak.

Az eset különösen nagy visszhangot kavart Ausztráliában, ugyanis januárban három cápa megtámadott és megölt egy 21 éves ausztrál nőt. Ő volt a tizedik áldozata a 2000 óta történt cápatámadásoknak Ausztrália partjainál. Szeptemberben egy szörfös lett egy fehér cápa áldozata az Ausztráliától délre fekvő Kenguru sziget mellett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.