Mária
-6 °C
-2 °C

Verőemberek támadtak egy belvárosi kaszinóra

2005.11.16. 14:06
Valószínűleg pozícióharc áll annak a hátterében, hogy verőemberek megtámadtak szerdán délután egy belvárosi kaszinót. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahonnan 14 embert vittek el megbilincselve. A támadóknál viperákat, fejszéket és fegyvereket találtak.
Részlet a kaszinó honlapjáról
Rendezvényeinken igyekszünk hosszú távú elkötelezettségünk megvalósításának teret engedni. Nevezetesen, hogy játéktermünk elsősorban a szórakozásról szól. Igyekszünk a kultúrált és színvonalas kikapcsolódás fogalmát megvalósítani a piacon. A kaszinó immár hagyományt teremtett a rendszeresen megrendezésre kerülő partikkal.

Egy ember megsérült, amikor körülbelül tizenöt verőember rontott be egy kaszinóba a pesti Belvárosban.

Az V. kerületi Deák Ferenc utcában délután fél kettő körül rontott be a maroknyi felfegyverzett férfi a 2000 óta üzemelő, de két hete zárva lévő kaszinóba. Az elkövetők bezúzták a kirakat üvegét majd benyomultak a helyiségbe, és rátámadtak a bent lévő, ellenállni és magukat védeni próbáló biztonsági emberekre.

Sok rendőr a helyszínen

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A rendőrök percek alatt, nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol sakkban tartották a támadókat. Tudósítónk szerint a rendőrautókkal lezárt utcán legalább húsz rendőr volt, és sok egyenruhás tartózkodott a szétvert kaszinóban is.

Kormos Endre, a BRFK sajtószóvivője a helyszínen elmondta, szerda délelőtt egy önkormányzati határozat végrehajtásához kértek rendőri segítséget, és a birtokbavétel rendben meg is történt. Fél órával azután, hogy a rendőrök elhagyták a helyszínt, az ügyletben ellenérdekelt emberek visszatértek, ekkor kezdődött a kirakatok betörése, a dulakodás, a verekedés, sőt, a játékterembe Molotov-koktélt is dobtak, ez azonban nem gyulladt fel.

Betört kirakat

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az Index helyszíni tudósítója szerint a Kempinski szálloda szomszédságában lévő elektronikus játékgépekkel működő kaszinó több kirakatüvegét bezúzták, "mintha baltával estek volna neki". Szemtanúk szerint a támadók "elég sokan voltak", van olyan, aki ötvenes létszámot emleget, ez azonban a rendőrök közlése alapján túlzás.

A rendőrök nem sokkal fél három után körülbelül 14 embert vezettek el bilincsbe verve a helyszínről. Két embert az utcán kaptak el, és bilincseltek meg. A támadóknál viperákat, fejszéket és fegyvereket találtak.

Minden jel arra utal, hogy az eset mögött az ingatlan tulajdonló kft. és annak leányvállalata, a játéktermet üzemeltető cég vezetői között zajló pozícióharc áll, legalábbis ez derült ki az érintett felek ügyvédjeinek helyszínen tett nyilatkozataiból. A támadásért azonban egyik fél sem vállalta a felelősséget, a helyszínen azt mondták, nem az ő embereik rontottak a kaszinóra.

Az elkövetőkkel szemben csoportos garázdaság miatt indul majd eljárás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.