Gyöngyi
2 °C
13 °C

Rekorder sorozatgyilkost fogtak Kínában

2003.11.14. 14:21
A szemtanúknak sem kegyelmezett az a sorozatgyilkos, akit most fogtak el Kínában. A férfi, akit korábban lopások és többrendbeli nemi erőszak miatt már elítéltek, a gyanú szerint hatvanötször ölt, ezzel felkerülhet a világ legelvetemültebb sorozatgyilkosainak listájára.
Hatvanöt személy meggyilkolásával gyanúsított férfit tartóztattak le Kína északi részén. Pénteki jelentések szerint a kínai sorozatgyilkos, akit korábban lopások és többrendbeli nemi erőszak miatt már elítéltek, november 3-án Hopej tartományban akadt horogra egy lokálban tartott rutinellenőrzés során.

A tettes az ország különböző részein fekvő tartományokban, Hopejben, Anhujban, Santungban és Honanban végzett összesen 65 áldozatával. A gaztettekre az sarkallta, hogy előző büntetései miatt elhagyta a barátnője és "bosszút akart állni a társadalmon".

Az Újkína hírügynökség szerint különösen kegyetlen gonosztevőről van szó, aki mészárlásainak áldozatain túl egyetlen szemtanúnak sem kegyelmezett.

Amennyiben a gyilkosságokat rábizonyítják, a kínai bűnöző - Van Kang-kang - felkerül a világ legelvetemültebb sorozatgyilkosainak listájára, olyan gonosztevők közé, mint az amerikai Gary Ridgway, aki november 5-én ismerte el 48 nő megölését, vagy Luis Alfredo Garavito, a "genovai rém", akit 2000 májusában ítéltek el 189 bizonyított gyilkosság miatt - írja az AFP francia hírügynökség.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!