Mária
-7 °C
3 °C

Betiltják a dohányzást a londoni pubokban

2006.02.14. 21:18
A jövő év közepétől megszigorítják a brit dohányzási szabályokat. Sem a kocsmákban, sem az éttermekben nem lehet majd dohányozni.

Az összes vendéglátóhelyen betiltják a dohányzást Nagy-Britanniában. A 384-184 arányban megszavazott törvénytervezet értelmében 2007 közepétől nem szabad rágyújtani az éttermekben, a vendéglőkben és a sörözőkben.

A parlament alsóháza által kedden elfogadott törvény még azt a az engedményt sem tartalmazza, hogy a tilalom alól mentesüljenek legalább azok a pubok és a magánklubok, amelyekben nem szolgálnak fel ételt. A törvénytervezetet további vitára a lordok háza elé utalják.

A szigorítás egész Európában elterjedt. Az idén január elsejével Spanyolországban minden munkahelyen általános dohányzási tilalom lépett életbe. A szigor odáig terjed, hogy a dohányosok még elkülönített helyiségekben sem gyújthatnak rá. Az Európai Bizottság célja, hogy 2009-ig az uniós országok többségében érvényesüljön a vendéglátóhelyeken való dohányzás tilalma. Jelenleg még Írországban, Olaszországban, Svédországban, Máltán és Norvégiában van teljes tilalom.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!