Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Önkioltó cigaretta New Yorkban

2000.04.18. 13:28
Kizárólag önkioltó cigarettákat lehet majd forgalmazni New York államban, ha a kormányzó elfogadja a most benyújtott törvényjavaslatot - adta hírül a CNN. Amerikában évente 1100 ember hal meg és 3000-en szenvednek sérüléseket égve maradt csikkek miatt. A dohánygyárak szerint mindenképpen egységes nemzeti dohánystratégiára van szükség, mert nem tudnak alkalmazkodni egyéni igényekhez.
Ha a dohányos netán elaludna...
Ha a dohányos netán elaludna egészségkárositó tevékenysége közben, minek következtében a koporsószeg égve hullik ki ujjai közül, vagy legurul az éjjeliszekrény pereméről, egyszóval ha az aktiv szivó hatás már nem tartja életben a nikotinrúd parazsát, úgy az magától kialszik, jótékonyan megelőzve ezzel a nem kivánt lakástüzeket. Ez a lényege annak a törvényjavaslatnak, amelyet New York államban terjesztettek be és amelynek lényege, hogy a dohánygyárak kizárólag önkioltó cigarettákat forgalmazhassanak a régióban.

Már csak a magyar származású kormányzó, George Pataki aláirása hiányzik ahhoz, hogy New York államban az utóbbi időben sajnálatosan megszaporodott csikktüzek jelentősen csökkentsék többek között a tüzoltóság halálozási statisztikáit is.

Evés közben jön meg az étvágy - jósolják sokan és arra gondolnak, hogy ha New York jóváhagyja a törvényt, akkor joggal követelik majd a kaliforniai, massachusettsi, vagy a floridai álmos dohányosok is a kialvóscigiket.

Mindenesetre tény, hogy Amerikában évente 1100-an halnak meg és több, mint 3000-en szereznek sérüléseket ilyen balesetekben.

A dohánygyárak képviselői szerint nem volna szerencsés dolog, ha az USA államaiban más-más szabvány szerint lehetne csak kereskedni a halálos rudacskákkal, mert nincs az a futószalag ami alkalmas lenne minden államnak legyártani a saját cigijét. Fontosabb lenne szerintük egy, az egész országra érvényes biztonsági szabványrendszer létrehozása Amerikában.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.