Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Hat áldozata van a coloradói hóviharnak

2003.03.24. 10:26
Az elmúlt 90 év legnagyobb hóvihara söpört végig Colorado államon a múlt héten, néhol három méter magasságú hóval beborítva a településeket. Az állam több főútvonalát csak vasárnap estére sikerült megtisztítani.
Legalább hat ember vesztette életét a múlt héten a Coloradóban és Wyomingban tomboló hóvihar miatt. A coloradói Denver repterén három napig szünetelt a légi forgalom, az utasok többsége a váróban töltötte az éjszakákat.

Beszakadó tetők

Az úton lévők közül sok ember ugyancsak több napot töltött az autópályák melletti kamionparkolókban mire megérkezett a segítség. Hétfőre már a mellékutak egy része is járható volt, mert a havat szemétszállító teherautókra pakolva szállították el a kritikus körzetekből. A leszakadt távvezetékek miatt több településen szünetelt az áramellátás. A rendkívüli időjárás összesen mintegy három és fél millió ember életét érintette.

Denverben az elmúlt öt napban körülbelül 80 centiméternyi hó esett, ami az 1913-as 119 centiméteres rekord óta az elmúlt 90 év legmagasabb értéke. A várostól nyugatra számos kisebb településen több mint háromméternyi hó gyűlt össze. A nagy mennyiségű az épületek biztonságát is veszélyezteti. Eddig több száz épület teteje szakadt be a hó súlya alatt, de ezek a balesetek nem okoztak súlyos sérüléseket. A denveri egyetem sportcsarnokát be kellett zárni, mert félő volt, hogy a tető beszakad a hó a súlya alatt. Ugyanebből az okból zártak be egy áruházat is.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.