Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Bombariadó nyolc fővárosi csarnokban

2006.02.11. 11:45
A csarnokfelügyelet vonalára érkezett az a telefonhívás, melyben azzal fenyegetőzött az ismeretlen, hogy nyolc fővárosi vásártéren is bombát helyezett el. A rendőrség nem talált robbanószerkezetet.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Bálint Gabriella az Indexnek elmondta, hogy reggel 8 óra 52 perckor kaptak riasztást, hogy ismeretlen tettes bombákat helyezett el a csarnokfelügyelet helyszínein. A felügyelethez nyolc csarnok vagy piac tartozik: a Tétényi úti, a Fehérvári úti, a Flórián téri, a Kórház utcai, a Vámház körúti, a Bosnyák téri, a Rákóczi téri és az Ecseri úti.

Nincs bomba

A rendőrség azonnal megkezdte a helyszínek kiürítését, a tűzszerészek pedig elkezdték keresni a bombákat. Egyszerre három helyszínen dolgoztak, mondta el Bálint Gabriella, háromnegyed 12-kor pedig már csak két csarnok volt hátra: a Bosnyák téri és az Ecseri úti. A maradék két helyszínnel 12 óra negyven perckor végeztek a tűzszerészek, a nyolc csarnokból egyikben sem találtak robbanószerkezetet. A BRFK szerint több száz embert kellett kimenekíteni, az akcióban több tucat rendőr vett részt.

A sajtóügyeletes elmondta, hogy a rendőrség nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja miatt. Bálint Gabriella szerint a rendőrségnek elsődlegesen a helyszínek biztosítása és nem a telefonhívás valószínűségének a mérlegelése a feladata, így minden esetben kötelesek azonnal intézkedni.

Üzleti megfontolás is lehet a háttérben

A Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a bombariadó miatti kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig vagy a vásárlói igényeknek megfelelően akár még tovább is. A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati nap kiemelkedő a piacok forgalma, bevétele szempontjából - tette hozzá Dénes Ákos.

A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, felmerülhet az is, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.