Judit
-2 °C
8 °C

Motorosokra lőttek az egercsehi rendőr fegyverével

2004.03.31. 11:37
Az egercsehi körzeti megbízott fegyveréből származnak azok a lövések, amelyeket motoros fiatalokra adtak le vasárnap este. A rendőrt felfüggesztették beosztásából.
Az egercsehi körzeti megbízott szolgálati fegyveréből repültek ki azok a pisztolygolyók, amelyek a község határában motorozó fiatalok feje mellett süvítettek el vasárnap este - jelentette be szerdán, sajtótájékoztatón Eger rendőrkapitánya.

"A körzeti megbízott nem működött együtt, nem kívánt nyilatkozni arról, hogy szabad idejében mit csinált; ehhez joga van" - mondta Balla Ferenc ezredes, majd hozzátette, hogy a zászlóst felfüggesztették a beosztásából, és az ügyet átadták a Heves Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával.

Szabályoknak megfelelően

Az egri kapitány a történteket ismertetve a tájékoztatón elmondta, hogy a négy sértett, akik egy motor adásvételét bonyolították le az Egercsehi határában található motorkrossz-pályán, vasárnap délután tettek bejelentést arról, hogy rájuk lőttek. Egyikük, egy helybeli fiatalember azt állította, hogy a helyi körzeti megbízott tüzelt feléjük, "és méterekkel a fejüktől süvítettek el a lövedékek" - mondta Balla Ferenc.

A bejelentést követően szemlét tartottak a helyszínen és a körzeti megbízott lakásán is. Ennek során megállapították, hogy a körzeti megbízott a szabályoknak megfelelően tárolja a lakásán szolgálati fegyverét, illetve megtalálták a pisztolyhoz rendszeresített két tárt, amelyek hiánytalanul tartalmazták a töltényeket.

Hat lövés

A helyszíni szemlén és a pótszemlén ugyanakkor összesen hat töltényhüvelyt találtak. Ezek közül kettőről a fegyverszakértő minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a megbízott szolgálati fegyveréből származik. A további négy hüvelyt még vizsgálják, ám a lőszer azonosító jegyei megegyeznek a másik kettőével. A fellelt lőszerek nem a rendőrség készletéből származnak.

Balla Ferenc arról is beszámolt, hogy a lövöldözést semmilyen szóváltás nem előzte meg, illetve a sértettek nem álltak haragban a zászlóssal. A zászlóstól vért is vettek, hátha ittas volt, ám a vizsgálatnak még nincs eredménye. A kapitány hangsúlyozta, hogy az ügy kivizsgálása az ügyészségi nyomozóhivatal feladata, így annak megállapítása is, hogy valóban a rendőr tüzelt-e a fegyverrel. A zászlós egyébként tizenkét éve teljesít szolgálatot és három éve látja el Egercsehiben és környékén a körzeti megbízotti feladatokat.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!