Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Gyerekpornót találtak a főcserkész gépén

2005.03.29. 23:36
Az amerikai cserkészek (BSA) februárban visszavonult programigazgatóját hivatalosan vád alá helyezték egy internetes gyermekpornó üggyel kapcsolatban.
Douglas S. Smith Jr. várhatóan bűnösnek vallja magát, közölte a CNN az illetékes ügyész szóvivőjére, Kathy Colvinra hivatkozva.

A főcserkészt egyrendbeli gyermekpornó letöltéssel és terjesztéssel vádolják. A nyomozás szövetségi szinten, a német hatóságokkal együttműködve zajlott.

A texasi Fort Worth ügyészi hivatala azt követően emelt vádat Smith ellen, hogy a főcserkész számítógépén a nyomozók gyerekekről készült, szexuális tartalmú képeket találtak. A vádlott szerdán jelenik meg a szövetségi bíró előtt, jelentette ki Kathy Colvin.

Douglas S. Smith Jr. februárban ment nyugdíjba a dallasi székhelyű ifjúsági szervezetnél töltött 39 év után. A cserkészeknél hivatalból kezdeményezték Smith menesztését, miután ismertté vált, hogy nyomozás folyik ellene.

A főcserkész ezután önként lemondott programigazgatói posztjáról, jelentette ki Greg Shields, a BSA szóvivője. Szavai szerint Smith adminisztratív posztot töltött be, és nem volt közvetlen kapcsolatban a gyerekekkel.

Greg Shields szerint a cserkészeket sokkolta és porba sújtotta Smith letartóztatása, de együttműködtzek az ügybel eljáró nyomozókkal. Így például átadták az igazgató munkahelyi számítógépét.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.