Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Alkoholista vallási fanatikusnak tartja Busht Castro

2004.07.27. 15:09
Visszautasítja Bush vádjait Fidel Castro. Az amerikai elnök szerint a diktátor szexparadicsommá alakította a szigetet, Castro szerint Bush bolond, vallásos alkoholista.
Nem igaz, hogy Kuba a szexturizmus központjává vált - utasította el George W. Bush vádjait Fidel Castro. A kubai diktátor egyben megkérdőjelezte az amerikai elnök szellemi képességeit, mondván a "baljóslatú figura" régen alkoholista volt - írja a BBC.

Vallásos düh

"A Fehér Ház mindenható urának lázálmaiban Kubát már nem csak a zsarnokságtól, de a szexuális kizsákmányolástól is meg kell menteni" - jelentette ki a forradalom 51. évfordulóján tartott beszédében Castro. A vezér kétórás beszéde nagy részében egy amerikai pszichiáter nemrégiben kiadott könyvéből olvasott fel részleteket.

A könyv szerzője szerint Busht a gyűlölet és a félelem vezérli - írja a BBC. "Bush a vallást használja védekező mechanizmusnak a gondolkodás helyett. Bizonyos értelemben nem is gondolkozik" - jelentette ki Castro.

Kemény valuta

Bush egy július 16-i floridai beszédében vádolta meg azzal Castrót, hogy szexparadicsommá alakítja Kubát. Bush szerint "a szexturizmus a korrupt kormányzat fenntartásához szükséges valutabevételek legfőbb forrásává vált". Az elnök nem sokkal korábban szigorította a kubai-amerikaiak hazautazására vonatkozó szabályozást is, elvágva egyik legfőbb valutabevételétől az elszigetelt kommunista diktatúrát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.