Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Felmentették a darazsas vallatókat

2004.11.08. 10:07
Felmentették a vádak alól azokat a borsodi rendőröket, akiket azzal vádoltak, hogy többek között darázzsal vallattak gyanúsítottakat.
Öt sárospataki rendőr és egy volt tokaji kollégájuk azért állt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nyomozóhivatal elé, mert több gyanúsított azt állította, hogy az egyenruhások három éve egy kihallgatás során ütötték-verték őket, sőt egyikük ruhája alá még darazsat is engedtek.

Valamennyi perbe fogott rendőr tagadta a kényszervallatást, és azt a bírósági eljárás során sem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani.

A nyomozóhivatal a rendőröket részben bizonyítottság, részben bűncselekmény hiányában mentette fel a vádpontok alól. Az egyenruhások elfogadták az ítéletet, míg az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Érdekesség, hogy a három rendőr közül kettő ellen korábban már folyt hasonló eljárás: akkor egy gyanúsított azt állította, hogy két évvel azelőtt azért tett beismerő vallomást, mert a nyomozók kihallgatás közben leitatták. A vádat a nyomozóhivatal akkor sem tudta bizonyítani.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.