Piroska
-12 °C
-2 °C

Elvis a legjobban kereső halott

2004.10.26. 11:57
Kiéleződött a verseny a halottak jövedelmi toplistáján. A listavezető Elvis pozíciója ugyan megingathatatlannak tűnik, de Marilyn Monroe négy helyet javítva megelőzte George Harrisont.
Negyvenmillió dolláros éves jövedelemmel Elvis Presley került a legjobban kereső halottak toplistájának élére, jelentette a BBC. A Forbes magazin toplistájának második helyén Snoopy atyja, a karikaturista Charles M. Schultz áll 35 millió dolláros jövedelemmel.

Harmadik helyre jött fel J. R. R. Tolkien, a Gyűrűk ura szerzője. A regényből készült háromrészes film ebben az évben husznhárommillió dollárt fialt a harmincegy éve halott írónak.

Marilyn egyre jobban keres

Negyedik helyen John Lennon áll huszonegy millió dollárral. A Beatles másik halott tagja, George Harrison a hetedik, Bob Marley a kilencedik. Az első négy helyezett változatlan a tavalyi toplistához képest - Elvis és Schultz negyedik éve tartja előkelő helyét -, George Harrison két helyet csúszott vissza, Marilyn Monroe viszont négy helyet javítva a hatodik helyre jött fel.

Elvis pozíciója megdönthetetlennek látszik, a bevételeket kezelő Elvis Presley Enterprises nevű cég jövőre új rajongók tízezreit hódíthatja meg egy új divatmárka bevezetésével, illetve a királyról készült musical bemutatásával. Elvis lemezei és a kapcsolódó csecsebecsék kereskedelme az elmúlt négy évben 147 millió dollárt hoztak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.