Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Lefilmezték a debreceni iskolások társuk megverését

2006.03.21. 19:52
Mobiltelefon kamerájával készítettek felvételeket annak az iskolának a diákjai, akik rendszeresen vertek egy fiút a szünetekben, olvasható a Debreceni TV honlapján. A felvételeket a bántalmazott hatodikos édesanyja is látta, aki feljelentést tesz.

"Brutálisan megvertek és megrugdostak" egy diákot osztálytársai a debreceni Bocskai Általános Iskolában, adta hírül a Debreceni TV. A verést egy mobiltelefon kamerájával rögzítették.

A tanulók, a csatorna állítása szerint rendszeresen verték társukat, de az iskola igazgatója nem tudott arról, mit mi történik a szünetekben a hatodikos gyerekek között. Az igazgató kivizsgálja az esetet.

A felvételek szerint a 6.C-sek a földön fekvő, lefogott fiút felváltva rugdossák. A képeket órán egymásnak küldözgették diákok. A csatorna szerint a megvert fiú egyszer sem merte elmondani, mi történt.

A fiú otthon is hallgatott az esetről, a kék-zöld foltokról azt mondta, hogy testnevelés órán sérült meg. Az állandó verésről az egyik osztálytárs beszélt végül, majd a felvételt is megmutatta a szülőknek.

A fiú édesanyja a felvétel megtekintése után azt mondta a csatornának, hogy "ezt egy szülőnek sem kívánom, hogy végignézze, amit mi végignéztünk, mert ha valaki így látja a gyermekét, akkor ezt nem lehet elviselni".

A korábban jó tanuló áldozat az utóbbi időben visszahúzódóvá vált, és már iskolába is félve megy. Az igazgató szerint ideiglenesen másik osztályba helyezik. A szülők rendőrségi feljelentést tesznek az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.