Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Gimnazista dédnagymama

2002.11.16. 10:39
Dédunokái matematika házi feladatain fellelkesülve az idős amerikai asszony algebra órákra iratkozott be. A dédire még egyszer sem kellett rászólni hangosodásért, vagy randalírozásért.
Junnie Kiersey amerikai nyugdíjas új értelmet adott a "gimnazista" kifejezésnek. A 72 éves asszony 5 és 8 éves unokáinak próbált segíteni matematika házi feladatuk megoldásában, ám ez sokkal nehezebbnek bizonyult, mint gondolta.

A kockás füzetek felett szenvedne támadt fejében az a gondolat, hogy algebra órákra kellene járnia. Ezért két hónappal ezelőtt beiratkozott a michigani Jonesville középiskola matekfakultációjára, ahová hetente kétszer jár.

Szorgalmas, fegyelmezett tanuló

"Úgy döntöttem ideje, hogy visszatérjek az iskolapadba, ha ezzel segíthetek a kicsiknek" - mondta Kiersey a Hillsdale Daily News magazinnak. Hozzátette, hogy először kicsit furcsán érezte magát, de a fakultáción mindenki annyira segítőkésznek bizonyult, hogy most már teljesen megnyugodott. A dédi egyik legnagyobb rajongója Andrew Parzych iskolaigazgató, és Dustin Scharer matematika tanár, akik szerint a hölgy nagyon fegyelmezetten viselkedik az órákon.

Szorgalmas diák

Az igazgató szerint nagyon jó dolog látni, hogy a felnőttek is visszatérnek tanulni, és hogy a dédi ennyire szorgalmas diák. Kiersey azt állítja, hogyha befejezi az algebrát, lehet, hogy geometria és trigonometria órára is beiratkozik, jelentette az AP.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.