Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tangában a Debreceni Egyetemen

2004.10.11. 12:17
Egy 17 éves hajdúsági lányról készült több mint egy tucat fehérneműs kép a Debreceni Egyetem főépületében. Az intézmény nem járult hozzá a képek elkészítéséhez és az interneten való közléséhez.
"Erika 17 éves téglási lány a továbbiakban komolyabban szeretne foglalkozni a fotózással. Fotó: Kádár Lajos" - áll a hétfői "nap szépe" bemutatásaként a Hajdú-Bihar megyei portál egyik leglátogatottabb oldalán. A megye vállalkozó kedvű, extrovertált lányairól naponta új - olykor aktba hajló - sorozatot publikáló lapon több tucat képet klikkelhetünk végig többek között Erikáról is.

Public nudity

Fotó: www.haon.hu
A nagykorúságát - legalábbis az oldal állítása szerint - még be nem töltött hajdúsági lányról a Nagyerdőn készült képek között azonban tizenhárom olyan fotó is található volt, ami a Debreceni Egyetem - az egykori Kossuth Lajos Tudományegyetem - épületében készült. A public nudity határát súroló kimondottan rossz minőségű képeken a város egyik legszebb épületének belső lépcsőin és a földszinti büfé előterében pózol a bájait alig rejtegető, fehérneműs lány. A képek feltehetőleg este, késő este készülhettek, a néptelen belső terek ugyanis gyéren vannak kivilágítva, a felvételek maguk pedig jócskán alulexponáltak.

Az egyetem nem járult hozzá a képek elkészítéséhez és közléséhez, tudta meg az Index a Debreceni Egyetem kommunikációjájáért felelős PR Igazgatóságától. "Az egyetemen még egy plakát kiragasztásához is engedély szükséges" - tájékoztatta az Indexet Móré Mariann, a PR Igazgatóság média tanácsadója. "Viszonylag ritkán fotózhatnak az Egyetem téri épületben meztelen, vagy fehérneműs lányokat, de bármiféle hasonló - például kereskedelmi, vagy reklámcélú - tevékenységhez az egyetem engedélyét kell kérni." A fotós ilyen kéréssel nem fordult az egyetem illetékeseihez, de nagy valószínűséggel nem is kapott volna zöld utat, derült ki a tanácsadó szavaiból.

Szellemiség és tanga

Fotó: www.haon.hu
"Csak olyan fotózáshoz járulnánk hozzá, ami az egyetem szellemiségéhez igazodik" - tolmácsolta az intézményi politika vonatkozó szabályozását Móré Mariann. Az egyetem és a helyi portált üzemeltető ausztriai tulajdonú cég között egyébként több célú együttműködési megállapodás van érvényben, "de ez nyilván nem terjed ki erotikus felvételek készítésére".

Az egyetem píárosai már felvették a kapcsolatot a weboldalon megjelent anyagokért felelős illetékessel, akinek ígérete szerint hamarosan kiszedik a sorozatból a kifogásolható képeket. Ez dél körülre meg is történt - kapott tájékoztatást az Index a Hajdú Online felelős szerkesztőjétől. Az egyetem, tekintettel az együttműködési megállapodásra, valószínűleg nem tervez jogi lépéseket az illegális körülmények között készült fotók miatt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.