Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Diana: mítoszromboló vallomások

2000.03.16. 17:43
Diána hercegnő híján a sajtó a végzetes balesetből megmenekülő testőrre, Trevor Rees-Jones-re vetette hálóját. Volt főnökével (Mohammed al-Fayed) folytatott vitája a testőr új könyvének, a The Bodyguard's Story hírére megint kiújult. A Daily Telegraph által hétfőn publikált részletek szerint Dodi és Diána nem terveztek házasságot, Dodi nem vásárolt jeggyűrűt halála előtt egy héttel, mint azt apja Mohammed al-Fayed mítoszt teremtve állította.

Rees-Jones 1995-ben kezdte testőri pályafutását
A 31 éves Trevor Rees-Jones 1995-ben kezdte testőri pályafutását a multimilliomos al-Fayed cégénél. A végzetes napon, 1997. augusztus 31-én Dodi al-Fayed, és annak barátnője, Diána hercegnő mellett teljesített szolgálatott. A balesetben hárman meghaltak, a testőr megmenekült, igaz, arcát, fejét annyira eltorzította az ütközés, hogy még saját édesanyja sem ismerte fel. Ráadásul fejsebe miatt a testőr nem tudott visszaemlékezni a baleset körülményeire.

Felépülése után Trevor továbbra is al-Fayed cégénél dolgozott. Főnöke hatására 1999 márciusában a The Mirror-nak adott interjúban azt állította: Diána Dodi nevével az ajkán halt meg, illetve. hogy két autót és egy motorbiciklit látott elsuhanni a karambolozott Mercedes mellett. Utólag ezen állításait visszavonta, és határozottan állítja azóta is: nem emlékszik a baleset részleteire, az interjúban elmondottakat al-Fayed nyomására állította.

A baleset
1997. augusztus 31-én a paparazzik elől menekülő luxus Mercedes egy párizsi autópálya alagútjának oszlopához ütközött, az utólagos vizsgálatok szerint 118-155 km/h közötti sebességgel. Az autónak négy utasa volt: Diána hercegnő, Dodi al-Fayed, Henri Paul sofőr és Trevor Rees-Jones testőr. Bár Diána hercegnőt sikerült kórházba szállítani, egyedül a testőr menekült meg élve. A balesetet a rendőrség szerint az ittas sofőr okozta, Dodi al-Fayed apja, Mohammed, összeesküvésre gyanakszik.
Pár hónappal később otthagyta al-Fayedet és barátjának sportüzletében kezdett el tevékenykedni. Két pert is elindított volt munkaadója ellen, de miután a francia állam vizsgálata tisztázta a balesetben betöltött szerepét, ejtette a vádakat. A film-, video- és könyvjogok eladásával Trevor élete rendeződött: új barátnője, új háza van, jövőben pedig új biztonsági cég megnyitását tervezi.

A friss könyv - mely Trevor Rees-Jones 1997-es párizsi baleset előtti életét meséli el - mítoszromboló: a Daily Telegraph-ban hétfőn megjelent exkluzív részletek szerint halála előtt Dodi nem vásárolt Monte Carlo-ban 150 ezer dolláros, gyémánttal és smaragddal díszített jegygyűrűt Diánának. Mohammed al-Fayed, Dodi apja, a mítosz megteremtője törvényszéken próbálta megakadályozni a további részletek megjelenését, ám a keddi határozat értelmében ez nem sikerült. Rees-Jones elismeri: a jegygyűrű valós lehet, ám vásárlásának részletei hamisak. A pár utoljára augusztus 23-án volt Monte Carlo-ban, de ékszerüzletben nem jártak. A testőr ugyanakkor azt is elárulja könyvében: semmi bizonyítja, hogy Dodi és Diána házasságot terveztek volna.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.