Ambrus
-7 °C
3 °C

Illemre nevelnék az orosz dj-ket

2004.11.08. 13:02
Rendeleti úton nevelné erkölcsre és jó modorra Belogorod lakóit a város polgármestere. A káromkodást már az év elején betiltották, most az erkölcstelenség melegágyának tartott diszkókban tennének rendet. Egy új helyi rendelet klasszikus slágerekre és népzenére korlátozta a lejátszható zenék körét.
Elege lett az erkölcstelen lemezlovasokból Belogorod polgármesterének, írja a BBC. A nemrégiben káromkodási tilalmat bevezető orosz város első embere illemre tanítaná a dj-ket és szigorúan szabályozná tevékenységüket.

Erkölcstelenség, drog és alkohol

Bár a diszkókat a legtöbb orosz, a világ nagy részéhez hasonlóan, a felhőtlen szórakozás és a kikapcsolódás színterének gondolja, Belogorod városvezetése társadalmi veszélyforrást lát bennük. Véleményük szerint a diszkó a drogozás, az alkoholizmus és erkölcstelenség melegágya, jelentette a BBC.

A belogorodi járás kormányzójának döntése értelmében a jövőben a lemezlovasoknak "meg kell tisztítaniuk" produkcióikat az ifjúságra káros elemektől. Az "ifjúsági tömegkulturális rendezvényeken", ahogy a diszkót a bürokraták nevezik, a jövőben csak orosz népzene, illetve orosz és nyugati klasszikus slágerek lejátszása engedélyezett.

Táncórák haladóknak

Emellett a jövőben csak legalább érettségizett, az orosz kulturális törvényeket ismerő ember állhat dj-nek. A hatóságok figyelme az illedelmes tánctéri viselkedésre is kiterjedt, a tánciskolákban nevelkedett városvezetők szabályai szerint négyzetméterenként legfeljebb egy pár tartózkodhat a tánctéren. A féktelen mulatozás pedig legfeljebb este tízig tarthat.

Belogorod vezetése nem először próbálja rendeleti úton jó modorra nevelni a város lakóit. Az év elején a káromkodás ellen indított hadjáratot a városvezetés, felhatalmazva a rendőröket, hogy helyszíni bírságot szabjanak ki a szitkozódókra. A megbírságoltak nagy része középiskolás vagy főiskolás fiatal.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.