Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Eddig egy Dob utcai családnak fizetett a rendőrség

2001.10.31. 12:52
A gázszivárgásnak álcázott rendőrségi akció miatt eddig egy Dob utcai család kért ötvenezer forintos kártérítést a rendőrségtől. Indoklásuk szerint két gyermekük megfázott, amikor a tűzoltók az utcára terelték őket, holott szó sem volt vészhelyzetről, csak a nyomozók akartak észrevétlenül bejutni egy lakásba.
A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól eddig egy Dob utcai család kért ötvenezer forintos kártérítésért, amiért október 12-én éjszaka egy gázszivárgásnak álcázott rendőrségi akció miatt az utcára kényszerültek. Samu Attila, a BRFK sajtóosztályának vezetője az Indexnek elmondta: a pénzt átvevő úr azt állította, hogy a két kiskorú gyermeke megfázott, közülük egyik kórházi kezelésre is szorult. Az összeget ő határozta meg, amit a rendőrség maradéktalanul is teljesített.

Az ucán várakoztak a rémült lakók

A nyomozók a kérdéses éjszakán azért akartak bejutni a Dob utca 11-es számú ház egyik földszinti lakásába, mert a gyanú szerint annak tulajdonosát megölték, helyére pedig mások költöztek. A titkos akciónál a gáz szagosítására használt etil-merkaptán engedtek a levegőbe, majd a tűzoltókkal tizenhárom családot evakuáltak.

A rendőrség eleinte tagadott, majd egy emberölési ügy sikeres felderítése után csupán annyit közöltek, lehetőségük van titkos akcióra, de azt nem árulhatják el, hogy az hol, mikor és miért történik. A botrány kirobbanása után a Belügyminisztérium vizsgálatot rendelt el, mely megállapította, hogy a nyomozók hibáztak, mert túl nagy kockázatot vállaltak indokolatlanul. Orbán Péter, országos rendőrfőkapitány ekkor azt is megígérte, hogy minden olyan családot kártérítenek, akik igény tartanak rá.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.