Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Halálosan megfenyegették Bardot-t a kutyaevők

2002.05.27. 17:21
Halálosan megfenyegették Brigette Bardot francia színésznőt a dél-koreai kutyafogyasztók, amiért kritizálta étkezési szokásukat. Bardot nem rettent meg, szerinte a kutyaevés nem kultúra, szemben Mozarttal. Ennek ellenére Koreában a házikedvencként tartott kutya igazi ritkaság.
Több ezer halálos fenyegetést kapott Brigette Bardot, az állatvédő művésznő, amiért kritizálta a dél-koreaiak kutyaevési szokásait. A színészből lett állatvédő azzal haragította magára a dél-koreai kutyafogyasztókat, hogy bejelentette: tiltakozásképpen a kutyaevés ellen az állatok szenvedését ábrázoló képeket fog terjeszteni a foci vb előtt - jelentette a Reuters.

Kutyaevés vs. Mozart

A színészből lett állatvédő
Hétezer halálos fenyegetést kaptam, nagyon dühösek rám a kriticizmusom miatt és azt mondják, hogy ez a kultúrájuk része - mondta el Bardot egy sajtótájékoztatón. Kutyákat enni nem kultúra, hanem furcsaság, a kultúra Mozart, vagy Bécs építészete - mondta el bécsi sajtótájékoztatóján Bardot, világossá téve, hogy nem rémisztik meg a levelek.

Néhány házikedvenc a táplálékláncban

A Koreában és a kínai közösségekben népszerű kutyaevés komoly kérdés az imázstudatos Dél-Korea számára. Egyes kutyafajtákat direkt táplálkozási célból tenyésztenek, hogy aztán posintang vagyis "testfenntartó pörkölt" készüljön belőlük. A posintang sokak szerint kifejezetten egészséges, mások viszont inyencfalatként fogyasztják. A Dél-Koreában tenyésztett kutyák 16 százalékából lesz csupán házikedvenc.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.