Auguszta
4 °C
22 °C

Megszülethet a román Drakula

2001.10.27. 09:28
A román kormány pénzét megspórolandó a turisztikai miniszter száz művészeti diákot kért fel arra, hogy dolgozzák ki a román Drakula arculatát. A szerte világban ismert Drakula felhasználási jogait a Universal Studios birtokolja és a kormánynak komoly pénzeket kellene fizetni, ha azt kívánja felhasználni a 40 millió euróból felépítendő Drakula parkban.

Dan Mathei-Agathon Románia turisztikai minisztere a művészeti szakokon tanuló diákokat kérte fel arra, hogy egy új arculatot dolgozzanak ki Drakulának. A miniszter úgy véli, ha a diákok munkája során - melyen száz diák dolgozik - jó minőségű alkotás születik, akkor azt fogják felhasználni a Segesvár környékén megépítendő Drakula parkban.

A világszerte ismert Drakula figura ugyanis a hollywoodi Universal Studios birtokában van, a cég még a vámpírfogakat is bejegyeztette, így azok használati jogáért fizetni kellene. A román kormányzat pedig ezt a pénzt szeretné megspórolni a mostani felkéréssel: a turisztikai miniszter szerint a terv nyomán a román Drakula születhet meg.

A miniszter azt is ismertette, hogy a park részére megvásárolják a világon elkészített 250 Drakulával foglalkozó filmet, azokat folyamatosan vetíteni fogják a látogatóknak. A szórakoztató park építését 2002 tavaszán kezdenék el, a tervek szerint 3000 új munkahelyet teremt, az előzetes tanulmányok évi egymillió turistát jósolnak, ez pedig évi 20 millió euró tőkemozgást eredményezhet.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.