Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Katolikus pap lett a családos, zimbabwei exlelkész

2005.08.22. 19:33
A protestánsoknál már nők is prédikálhatnak, ezért néhány lelkész inkább áttért a katolikus hitre. Többen nősök, sőt, Evans atyának két gyermeke is van.

A spanyol római katolikus egyház először adott engedélyt arra, hogy egy nős, kétgyermekes volt anglikán lelkészt pappá szenteljenek.

A 65 éves, zimbabwei születésű David Evans már korábban áttért a katolikus hitre, és a Vatikán engedélyezte, hogy a katolikus egyházat papként szolgálja. A tenerifei egyházmegyében Evans pátert hétfőn fogadta a katolikus egyház kebelébe.

"Természetesen David Evans továbbra is házasságban élhet hitvesével, Patriciával" - szögezte le az egyházmegye közleménye. Az írás azonban nyomatékosan leszögezte: a mostani lépés korántsem jelenti azt, hogy a spanyol egyház megkezdte volna a papi nőtlenség, a cölibátus intézményének felszámolását.

Világszerte eddig mintegy 200 házas, anglikán, illetve protestáns egyházától megvált lelkész válhatott katolikus pappá. Ezek a lelkipásztorok azért fordítottak hátat egyházuknak, mert az engedélyezte női lelkészek felszentelését. Evans páter anglikán édesanyja és katolikus édesapa sarja. Felesége ugyancsak katolikus. Egy 30 és egy 40 éves lányuk van.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!