Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Péntek délben megállt az idő

2006.08.25. 12:02
Péntek délben egy percre megállt az élet a fővárosban a vasárnapi viharban életét vesztett öt ember emlékére. Leállt a tömegközlekedés, a Parlament és a főpolgármesteri hivatal épületére gyászlobogót tűztek.

A déli harangszó megszólalásával egy időben a fővárosban egy percre szinte minden megállt, hogy így fejezzék ki részvétüket és együttérzésüket a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatai és sérültjei iránt.

Megálltak a tömegközlekedési járművek is, és az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört vihar idején életét vesztett öt emberre és több száz sérültre emlékeztek.

A MÁV is csatlakozott a vasárnapi viharban életét vesztett öt ember emlékére tartott megemlékezéshez. Pontosan délben Budapesten és közvetlen környezetében a MÁV mozdonykürtjei 10 másodpercig szóltak az áldozatok és sebesültek emlékére.

A kormány felkérte a közmédiumokat, hogy déli 12 óra előtt egy perccel emlékezzenek az áldozatokra.

A Magyar Televízió egy percen át állóképeket mutatott a katasztrófáról, a déli harangszó pedig az áldozatokra és a mentésben résztvevő helytállására emlékeztetett. A Magyar Rádió Kossuth és Petőfi adóján egy percen át komolyzene volt hallható. A Bartók rádió nem változtatta meg programját, amelyen egyébként is egy komolyzenei alkotás szerepelt a déli harangszó előtt.

"Gyászszünet a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatainak emlékére" - olvashatták a Duna tévé mindkét csatornájának nézői, miközben Beethoven III. szimfóniájának egy részlete szólt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.