Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Váratlan páros

2001.02.11. 17:26
Duettet énekel Sir Elton John és Eminem a Grammy-díjkiosztáson. A fehér rapénekest korábban több kritika érte a homoszexuálisokat támadó dalszövegei miatt. Sir Elton - aki maga is homoszexuális - ezzel szemben több alkalommal is fellépett a melegek egyenjogúságáért.
A BBC beszámolója szerint Sir Elton azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy az ötlet nem tőle, hanem a rapénekestől származik. "Ha egy percig is úgy gondoltam volna, hogy Eminemet a gyűlölet vezeti, nem vállaltam volna el" - tette hozzá a popsztár. Eminemet rendszeresen kritizálják dalszövegei miatt, amelyekben nemcsak "buzizik", de a saját anyja meggyilkolásáról is fantáziál.

Eminem
A brit rendőrség szemet vetett Eminemre

Az énekes legutóbbi koncertje Angliában tüntetéseket váltott ki, melyet diák- és melegszervezetek szerveztek. A brit rendőrség azt mondta, hogy megvizsgálják a koncertről készült videofelvételeket, miután valaki azzal vádolta meg Eminemet, hogy extasyt szedett a színpadon.

A díjátadás szervezői úgy nyilatkoztak, hogy csak a jövő héten jelentik be, hogy a két énekes melyik számot adja elő. A Los Angeles Times azonban úgy értesült, hogy ez már eldőlt: Sir Elton és Eminem a Stan című dalt játszák majd. A szám egy rajongóról szól, akinek leveleire Eminem soha nem válaszol, ezért bekattan, és végez magával és barátnőjével.

Elton John
Melegszervezetek tiltakoznak

A Glaad nevű amerikai melegszervezet nyilatkozatában sértőnek nevezte Sir Elton döntését. A homofóbia leküzdésére tett erőfeszítéseiért ugyanis tavaly a szervezet kitüntette az énekest. "Elton megsértette a kitüntetés szellemét" - nyilatkozta a BBC-nek a Glaad egyik képviselője.

Eminemnek egyébként a "The Marshall Mathers" című lemezét jelölték ez évben Grammy-díjra, a legjobb lemez és három rap kategóriában. Az albumból tavaly 7,9 millió példányt adtak el egyedül az Egyesült Államokban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.