Mária
-6 °C
-2 °C

Kezdő pilóta okozott pánikot Sao Paulóban

2004.04.03. 12:14
A világ második legnagyobb városában, Sao Pauloban kényszerült rendkívüli landolást végrehajtani egy pilótanövendék. A brazil nagyváros forgalmas sugárútján meglehetős pánikot keltett a kis oktatógép, többen azt hitték terrortámadásról van szó.
Egy kis oktatógép hajtott végre kényszerleszállást a brazíliai Sao Paulo egyik forgalmas sugárútján - adta hírül az Ananova pénteken. A motorhiba miatt vészhelyzetbe kerülő pilótanövendék a világ második legnagyobb városában kényszerült soron kívüli leszállásleckét venni - a Joao Paulo I úton haladók legnagyobb rémületére.

A pilótatanonc Gledson Gimaraes Teixeira szerencséjére nem került a gép útjába egyetlen jármű sem, így személyi sérülés nélkül ért véget a légiincidens. A járókelők körében azonban így is nagy riadalmat keltett az utca fölött megjelenő gép: kisebb pánik tört ki, mivel többen azt gondolták, terroristák támadásának szemtanúi.

A pilóta édesanyja először azt hitte április tréfáról van csupán szó, amikor fia felhívta és közölte vele a történteket. "Egészen sokáig kellett győzködnie, hogy elhiggyem: tényleg kényszerleszállást hajtott végre a géppel" - nyilatkozott újságíróknak Regina Helena de Matos Canto asszony.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!