Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Illegális letelepedési és bevándorlási engedélyt gyártottak

2001.11.06. 19:39
Illegális idegenrendészeti, letelepedési és bevándorlási engedély kiadása és terjesztése miatt 13 személyt gyanúsítottként hallgatott ki a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal. A kihallgatottak közül öt vállalkozót és három hivatalos személyt őrizetbe is vettek. A gyanú alapján a dokumentumokat külföldi személyeknek gyártották pénzért.
Hivatali visszaélés, okirat-hamisítás, valamint vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal 13 személyt gyanúsítottként hallgatott ki még hétfőn - értesült az MTI.

A kihallgatottak közül öt vállalkozót és három hivatalos személyt őrizetbe vettek. A Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentése és az általa rendelkezésre bocsátott adatok alapján a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal nyomozást folytat hivatali visszaélés, súlyosabban minősülő vesztegetés és okirat-hamisítás bűncselekményének alapos gyanúja miatt.

A hivatal által átadott anyagok gyanúja alapján külföldiek illegálisan jutottak hozzá idegenrendészeti, illetve letelepedési és bevándorlási engedélyhez. A lefülelt vállalkozók ezért pénzt fizettek a hivatalos személyeknek. A kihallgatottak közül öt vállalkozót és három hivatalos személyt őrizetbe is vettek, az előzetes letartóztatásuk ügyében a Fővárosi Főügyészség dönt majd.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.