Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Banánnal fizetnek a tiniszexért az ENSZ-katonák

2004.05.25. 16:10
Az egyedülálló gyereklányok kénytelenek eladni a testüket a Kongóban szolgáló békefenntartóknak; cserébe ételt kapnak. Az ENSZ igyekszik minden bejelentést kivizsgálni, a segélyszervezetek alkalmazottai viszont nem mernek közbeavatkozni.
Minden éjszaka tizenéves lányok másznak át a menekülttábort a békefenntartók táborától elválasztó drótkerítésen, mondták el az Independentnek nyilatkozó menekültek és a segélyszervezetek munkatársai. A lányok testükért cserébe banánt vagy süteményt kapnak a marokkói és uruguayi katonáktól, hogy enni adhassanak pár hónapos csecsemőiknek. A csere annak ellenére megy végbe nap, mint nap, hogy az ENSZ korábban elfogadta a zéró tolerancia elvét képviselői szexuális visszaéléseivel szemben.

Ételhiány a táborbabn

A Kongói Demokratikus Köztársaságból elmenekült többször megerőszakolt, egyedülálló lányokat páriaként kezelik a kaotikus és erőszakos buniai táborban, amely tizenötezer embernek ad otthont. A táborban nehéz ételt szerezni, de "egyszerű átmászni a kerítésen, akár egyszer, akár többször egy éjszaka. Az olyan lányok, mint én nehezen boldogulnak a táborban férj nélkül és egy babával" - mondja egy 13 éves lány, aki prostituáltként hat hónapos gyermekét tartja el.

A segélyszervezetek tisztában vannak azzal, hogy mi történik a táborban, de alkalmazottjaik nem mernek közbeavatkozni, félnek attól, hogy elvesztik állásukat - pedig nekik is családjuk van. Egyébként is, máshogy nem tudnak ételt szerezni a lányok gyermekeiknek, védekeznek a munkások.

Az ENSZ szankciókat fog alkalmazni

Eddig is sejthető volt, hogy szexuális kizsákmányolás folyik a táborban, de kézzel fogható bizonyítékot eddig még nem találtak, nyilatkozta Dominique McAdams, a buniai tábor ENSZ vezetője. Az ENSZ kijelentette, hogy a közeljövőben minden bejelentést ki fog vizsgálni, és minden lehetséges szankciót alkalmazni is fog, amennyiben visszaéléseket észlel.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.