Hajnalka
-1 °C
15 °C

Tűz a Mátrai Erőműben

2001.10.26. 15:42
Kapcsolódó cikkek (1)
Csak többórás munkával sikerült megfékezni azt a tüzet, amely a Mátrai Erőműben pusztított péntek délelőtt. A lángok az egyik blokk vízturbina kábelének berobbanása miatt csaptak fel. Személyi sérülés nem történt.
Tűz pusztított pénteken délelőtt a Mátrai Erőműben, a hajnal négykor föllobbant lángokat fél tizenkettőre sikerült eloltani a tűzoltók és az erőmű tűzőrségének segítségével. Valaska József, a Mátrai Erőmű Rt. elnöke az MTI-nek elmondta: az eddigi vizsgálatok adatai szerint a tüzet az egyes számú blokk vízturbina kábelének berobbanása okozta.

A Mátrai Erőmű
A tűz következtében az ötből három blokkot le kellett állítani, mert olyan kábelek sérültek meg, amelyek a szén és vízellátást, a salak és pernyeletávolítást szolgáló berendezéseket működtetik. A társaság elnöke hangsúlyozta, hogy szombatra kijavítják a hibát és megindul az energiatermelés a három, egyenként 312 megawattos blokkban.

Takács Zsolt, a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese közölte, hogy az oltásban összesen öt gyöngyösi, hevesi és egri tűzoltóegység vett részt. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.