Vilma
-7 °C
4 °C

Letartóztatták az eutanáziát végző újságírót

2006.03.06. 11:49
Gyilkossággal vádolja a rendőrség a Birmingham Mail publicistáját. A 67 éves Maureen Messent tüdőrákos nagynénje harminc évvel ezelőtti halálba segítését ismerte be egy írásában.

Cikke miatt tartóztatott le egy publicistát a brit rendőrség, írja a Guardian. A 67 éves Maureen Messent a múlt hónapban számolt be a Birmingham Mailben megjelenő havi publicisztikájában arról, hogy harminc éve halálos adag morfiummal segítette halálba a tüdőrák végstádiumától szenvedő nagynénjét.

Messentet a hétvégén vették őrizetbe a helyileg illetékes cornwalli hatósgok, de óvadék ellenében szabadon is bocsátották. Az asszonyt gyilkossággal vádolják.


Maureen Messent

Messent cikkében részletesen vallott a harminc évvel ezelőtti éjszakáról. "Azon az éjjelen hörgése és fájdalma egyre rosszabbodott. Meg kellett gátolnom a fájdalmát. A válság közepén meglepő nyugalom áradt szét bennem, tudtam mit kell tennem. Beadtam neki az egész üveg morfiumot" - írta. Tettét a nagynénje iránt érzett szeretettel indokolta.

A Birmingham Mail főszerkesztője, Steve Dyson szerint Messent tisztában volt írása várható következményeivel. "Ellenőriztem, tudja-e, mi következhett a cikke után. Tisztában volt a következményekkel" - nyilatkozta a Guardiannak.

Messent római katolikus létére az eutanázia támogatója, ezért is vallotta be harminc évvel ezelőtti tettét. Olvasói Dyson beszámolója szerint elárasztották támogató levelekkel. A főszerkesztő szerint a Birmingham Mail teljes stábja kiáll a publicista mellett, a lap minden jogi segítséget megad az asszonynak.

A gyilkossági vádat a cornwalli rendőrség nagy bűnügyekre specializálódott osztálya vizsgálja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.