Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Magyar pornót néztek iraki kínzásnak

2004.05.15. 09:04
A Boston Globe is bedőlt azoknak a magyar pornóképeknek, amiken amerikai katonának öltözött színészek molesztálnak iraki nőnek öltözött színésznőket. A lap egy bostoni városi tanácsnok sajtótájékoztatója után közölte a "kínzások" újabb bizonyítékát. Másnap aztán bocsánatot kértek a tévedésért.
Elnézést kért olvasóitól a Boston Globe című amerikai napilap, mivel olyan hamis fotót tett közzé, amely állítólag iraki nőket megerőszakoló amerikai katonákat mutat. A bostoni lapnak az olvasók érdekeit képviselő ombudsmanja pénteki írásában egyenesen megbocsáthatatlannak nevezi a fotó közzétételét.

Az írásból kiderül, hogy Boston egyik városi tanácsnoka, Chuck Turner kedden sajtóértekezleten fényképeket mutatott be iraki nők megerőszakolásáról. Számos lap nem tartott igényt a fényképek közlésére, mivel nem látta biztosnak valódiságukat, sőt a sajtóértekezletről sem számolt be, a Boston Globe újságírói viszont úgy döntöttek, hogy nem mulasztják el a sztorit és inkább a tudósításban vetik fel kérdéseiket.

A lapban közölt fényképen tulajdonképpen a városi tanácsnok látható a négy darab szemlére kitett fotó mellett, amelyek a lapban közölt képen 2,5 X 2,5 centiméteres kockák voltak csupán, de tartalmuk jól kivehető volt. A képeket Magyarországon készítették és egy pornográf honlapról származnak.

Egyszer már bedőltek

A felvételek megjelentek egy szélsőséges iszlamista és egy Huszeint támogató honlapon is. A szélsőséges honlap, az albasrah.net néhány hónapja kapta a honlapon közzétett fotókat emailben Irakból, nyilatkozta az Indexnek a honlap szerkesztősége. A képeket továbbították több emberjogi szervezetnek is, a publikálás mellett azután döntöttek, hogy a CBS a múlt hét szerdán levetítette az irakiak megkínzásáról készült filmet.

A honlap szerkesztősége szerint "köztudott", hogy Irakban az elmúlt évben négyszáz nőt elraboltak, "és még többet megerőszakoltak".

Véleményük szerint nem ők szedték a képeket a pornószájtokról, hanem azok használták fel felvételeiket más képekkel keverve. Az Index kérdésére, hogy tervezik-e helyreigazítás közlését, az albasrah.net nem válaszolt.
Bővebben: Magyar pornót használtak USA-ellenes propagandacélokra>>

Bocsánatot kért

Martin Baron, a Globe szerkesztője bocsánatot kért, elismerte, hogy eljárási mulasztást követtek el, amikor a képnek zöld utat adtak, noha azt sem szexuális tartalma, sem pedig kétes eredete miatt nem lehetett volna közölni.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!