Elemér
5 °C
16 °C

Elásott holttesteket találtak Dunavarsányban

2004.01.29. 15:24
Két, feltehetően évekkel ezelőtt gyilkosság áldozatául esett személy holttestét emelte ki a földből a rendőrség Dunavarsány külterületén szerdán. Az áldozatok kiléte egyelőre még ismeretlen, lapértesülések szerint a móri mészárlással is kapcsolatba hozott Farkas Róbert illetve barátnője tetemét találták meg a rendőrök.
Garamvölgyi László megerősítette, hogy egy férfi és egy nő holttestét találták meg, de további részletekbe a nyomozás érdekeire hivatkozva nem bocsátkozott, áll az MTI híradásában.

A sajtóban megjelent feltételezésre, miszerint a holttestek egyike a zálogházi rablásokkal, illetve a móri vérengzéssel összefüggésbe hozott Farkas Róberté, Garamvölgyi László elmondta, a meggyilkolt személyek kiléte csak az áldozatok DNS-vizsgálata után dönthető el.

Az elásott holttesteket a nyomozók korábban beszerzett információk nyomán fedezték fel, közölte a HavariaPress. A vizsgálat zajlik, eredménye a jövő hét elejére várható. A nyomozás állásáról a rendőrség sajtótájékoztatón számol majd be.

Farkas Róbert neve a móri mészárlással kapcsolatban vált közismertté, amikor a rendőrök a véres bankrablást követő órákban őt és Horváth Szilárdot nevezték meg első számú gyanúsítottként. Horváth Szilárd önként feladta magát a rendőrségen, azóta tisztázta is magát a súlyos vád alól, Farkas Róbert hollétéről azonban nem tudtak érdemi információkat szerezni a nyomozók, noha azóta őt sem gyanúsítják a móri vérengzéssel.

Az elhamarkodottnak tűnő gyanúsítás egyébként a móri bankrablás és más bűncselekmények, így a miskolci zálogház kirablása közötti hasonlóságokon alapult, illetve több tanú is felismerni vélte Horváth és Farkas rendőrségi fotói alapján az elkövetőket.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.