Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Fegyelmi eljárás indult a megasztárokat kísérő rendőrök ellen

2004.06.01. 07:42
Egy olvasói levél nyomán fegyelmi eljárás indult a BRFK-n. A beszámoló szerint a TV2 megasztárjait az EU-csatlakozás napján kísérő rendőrök durvák voltak a kíséret útjában állókkal. Miközben vizsgálják, hogy valóban durvák voltak-e, kiderült, nem is kért senki motoros rendőri kíséretet.
Fegyelmi eljárás indult a Megasztár-vetélkedő résztvevőit kísérő motoros rendőrök és felettesük ellen utasítás hanyag teljesítése miatt. A parancsnokot hivatali hatalommal visszaélésért fel is jelentette a BRFK, miután egy a Népszabadságban közölt olvasói levél alapján elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a Hungexpón tartott rendezvény szervezői nem kértek rendőri felvezetést a fellépő megasztárosoknak.

A napilap május közepén közölte Mesés Péter budapesti szerkesztő-műfordító élménybeszámolóját a csatlakozási ünnepségek keretében tartott egyik koncertet kísérő felhajtásról.

A levélíró kifejezetten durvának vélte a megasztárosok autóit kísérő rendőrök fellépését azokkal, akik nem adtak elég gyorsan szabad utat a fellépésre sietőknek. Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el. Azóta azonosították a két motoros rendőrt, akik felvezették a koncertjükre igyekvő megasztárosokat. Ők tagadták, hogy bármelyikük is kétszer nekihajtott volna egy autónak, amelyben egy fekete férfi és egy nő utazott a kisgyermekével.

Volt kísérni?

Kiderült azonban, hogy a több mint tízezer látogatót a BNV területére csábító rendezvény szervezőivel kötött szerződésben szó sincs arról, hogy rendőrmotorosokkal kellett volna felvezetni a megasztárosokat. A szervezők és a rendőrség megállapodása kizárólag a rendezvény helyszínének és a környező utcáknak a fokozott rendőri biztosításáról szólt. Mivel a parancsnoknak e szerint nem volt joga a beosztottjait a megasztárosok kísérésére utasítani, a BRFK a vizsgálatról készült jelentést - mint a hivatali hatalommal visszaélés bűncselekmény gyanúját megalapozó okiratot - továbbította az ügyészségi nyomozóhivatalnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!