Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Elfogták a feltételezett fegyvercsempész banda utolsó tagját

2005.02.10. 20:40
Tavaly augusztus óta nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda egy fegyvercsempész csoport után. Úgy tűnik, az utolsó tagot vették őrizetbe csütörtökön a belvárosban. A férfit azzal gyanúsítják, hogy részt vett Szerbiából Magyarországra csempészett éles fegyverek és lőszerek elrejtésében.

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást őrizetbe vétel mellett a rendőrség egy férfi ellen, akit kommandósok fogtak el csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcában, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A gyanú szerint a férfi tavaly nyáron közreműködött Szerbiából Magyarországra csempészett éles lőfegyverek és lőszerek elrejtésében; a férfi ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Nemzetközi Bűnözés Elleni osztálya folytat vizsgálatot, áll a közleményben.

Az RTL Klub internetes oldalának korábbi híre szerint civil ruhás kommandósok tartóztatták fel a férfi által vezetett luxusterepjárót, majd a sofőrt a földre teperték, megbilincselték, és őrizetbe vették; ezután átkutatták az autót és egy közeli lakást is.

Hétfőn is akció volt

A csütörtöki akció összefügg azzal, hogy a rendőrség hétfőn bűnszövetségben elkövetett fegyvercsempészet miatt indított eljárást három férfi ellen. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte, a gyanúsítottakat aznap Budapesten és a Fejér megyei Száron fogták el.

A két férfi 2004 júliusában és augusztus elején éles lőfegyvereket és lőszereket hozatott be Szerbiából, a harmadik pedig közreműködött fegyvercsempészetben, tudatta a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Kecskeméten találták meg a fegyvereket

Az ügy előzménye, hogy tavaly augusztusban egy kecskeméti benzinkútnál egy gépkocsiban fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök. Akkor indult eljárás több ember ellen fegyvercsempészet gyanúja miatt.

Az MTV Híradója szerint az ügyben összesen tizenhárom gyanúsított volt, és közülük ma fogták el az utolsót.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.