Szabina
4 °C
12 °C

Bérgyilkos lőtt az üzletemberre?

2003.12.01. 19:32
Több lövést adtak le egy férfira a főváros XVII. kerületében hétfőn reggel, akire járókelők találtak rá. A mentők később életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A budapesti rendőr-főkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Feltehetőleg bérgyilkos próbált meg végezni azzal az üzletemberrel, akit hétfőn reggel lőttek fejbe Rákosligeten - tudta meg a HavariaPress. Az egyelőre ismeretlen merénylő minden bizonnyal hangtompítós fegyverrel lőhetett be a garázsából kiálló férfi Volvójának ablakán. Ezt támasztja alá az is, hogy a szomszédok közül senki nem hallotta a lövéseket, de a bérgyilkosságot valószínűsíti az is, hogy az autóból semmi nem tűnt el. A fejbelőtt üzletembert a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították a Honvéd Kórházba, ahol azóta is rendőrök őrzik.

Az üzletember a Havaria Press értesülései sezrint túl van az életveszélyen

Gyurcsány a házban
Sáska László 1996 júliusától volt a Fortus Rt. vezérigazgatója, a cég elnök-vezérigazgatójává 1997 május 27-én nevezték ki. Ugyanezen a napon került ki a cég felügyelőbizottságából Gyurcsány Ferenc, jelenlegi sportminiszter. Gyurcsány a cég alapításától kezdve az Fb tagja volt. A céget a Magyar Villamos Művek Rt. és Gyurcsány cége, az Altus Rt. alapította.
A HavariaPress hírügynökség értesülései szerint a megtámadott férfi Sáska László, a Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója. A Fortus részvénytársaságot 1995-ben alapította a Magyar Villamos Művek, valamint a Gyurcsány Ferenc sportminiszter érdekeltségi körébe tartozó Altus Rt., húszmillió forintos alaptőkével. A társaság a Magyar Villamos Művek kőolajtárolóinak működtetésére jött létre, a tárolók a Tiszai és a Dunamenti Erőműben épültek meg. A Fortus többségi, 90 %-os tulajdonosa mára már egy ciprusi off-shore cég lett, míg a részvények fennmaradó tíz százaléka az elnök-vezérigazgató tulajdonát képezi. A Fortus Rt. alapításának körülményeivel 1996. november 25-én egy ellenzéki képviselő is foglalkozott parlamenti felszólalásában.

Öt lövés

Tekintse meg képeinket!
Fotó: HavariaPress
A rendelkezésre álló információk szerint egy 41 éves budapesti férfira adtak le több lövést hétfőn reggel, nem sokkal kilenc óra előtt a XVII. kerületi Harmadik utcában. A férfit súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították a helyszínre kiérkező mentők kórházba.

A HavariaPress szerint az egyelőre ismeretlen támadó akkor lőhetett a férfira, amikor az kiállt autójával a garázsból. Az első hírek még arról szóltak, hogy a férfi életét veszítette, illetve hogy járókelők találtak rá a kocsijában ülő halott férfira.

A hírügynökség értesülései szerint az egyelőre ismeretlen támadó a kocsi felhúzott ablakán keresztül többször is rálőtt a férfira, a lövedékek közül három az életveszélyesen megsérült áldozat karjába, egy pedig a fejébe fúródott. A HavariaPress úgy tudja, hogy az elkövető összesen öt lövést adott le a sértettre.

Egymillió a nyomravezetőnek

A férfi mintegy százmilliós adósságot halmozott fel, ezért feltehetőnek látszik, hogy a támadás összefügg a sértett tartozásaival - értesült a HavariaPress. A támadó az eset után elmenekült a helyszínről, a rendőrség ezért nyomozást indított a lövöldöző mielőbbi kézrekerítése érdekében, Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya egymillió forintot ajánlott fel a annak, aki segít a rákosligeti gyilkossági kísérlet elkövetőjének elfogásában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!