Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Húsz éve lőtték le John Lennont

2000.12.09. 16:28
John Lennon halálának húszadik évfordulójára emlékezve több száz rajongó gyűlt össze New Yorkban annak a helynek a közelében, ahol az egykori Beatles együttes legendás énekesét agyonlőtte Mark Chapman.
Dacolva a hideggel, virágokat és mécseseket helyeztek el a Central Parkban lévő "Strawberry Fields" nevet viselő emlékmű körül, valamint Lennon háza előtt.

John Lennont 1980. december 8-án lőtte le Mark Chapman. Az öt lövés végzetesnek bizonyult, Lennon néhány perc leforgása alatt meghalt.

Virrasztás Lennon emlékére

John Peace
A megemlékezők tömege a lövés pillanatától, 22 óra 50 perctől egyperces néma csönddel adózott Lennon emlékének, majd a halál beálltának megállapítása percében, 23 óra 7 perckor mécsesek ezreit gyújtották meg.

A rajongók már kora délelőtt elkezdtek gyülekezni a Central Parkban, hogy részt vegyenek a John Lennon emlékére minden évben hagyományosan megszervezett virrasztáson.

New York város önkormányzata azonban arra kérte a őket, hogy legkésőbb éjfél körül térjenek haza otthonukba, mivel a park éjjel egy órakor bezár. Ez nem kis méltatlankodást váltott ki a szervezőkből, hiszen úgy tervezték, hogy reggelig fognak virrasztani.

New York város egyébként nem tartott hivatalos megemlékezést John Lennon halálának évfordulója alkalmából. Lennon idén lett volna 60 éves.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.