Árpád
-1 °C
9 °C

Gyurcsány Ferenc majdnem megölte az Index jogászát

2005.11.14. 12:06
Az Index többéltű vállalati jogásza, a kishajóvezetői engedéllyel és kisprózaírói vénával is rendelkező dr. Bodolai életében először vitorlázórepült egyedül, amikor a miniszterelnök merényletet kísérelt meg ellene. Halál komoly sztori, akár bíróság előtt is igazolni tudjuk. Jöjjön a bátor ügyvéd beszámolója:

– Azt a rohadt kurva életbe! Ki engedett fel a traktorra, gyerek?! Miért egyesben vezeted, van neked egyáltalán jogosítványod?! – ordított rám az Öreg, amikor kipöfögtem a piros traktorcsontvázzal egy hosszúra leszállt repülőért. Talán ez is a felkészítés része, legyintek. A startkocsiban hagyott telefonon négy nem fogadott hívás, ismeretlen számról, zsebre vágom, a traktoron érzem a rezgést, hosszasan, erőszakosan cseng a telefon. Ki nyomul ilyenkor vasárnap délután? Melyik idióta ügyfél? Felveszem, de közben az már letette, elhal a rezgés.

#alt#
A mit sem sejtő jogász még repülés előtt

Ellenőrző repülés, pilóta készüljön be, két kör oktatóval, mielőtt először elengednek egyedül, az úgynevezett B vizsga előtt, ez legnehezebb lépcsőfok a kiképzés során. A telefont visszateszem a hátizsákomba, beszíjazom magam a gépbe. Az idő nyugodt, semmi turbulencia, az óriás téglalap alakú iskolakört sikeresen megoldom, csak egy kicsit hosszan szállok le.
– Még egyszer – int az oktató –, ha jól megy, akkor utána fellövünk egyedül. Vigyázz a leszállásnál a behelyezkedéskor, kicsit túlmentél az utolsó forduló előtt.

Mindent megpróbálok tökéletesen véghezvinni, a leszállás is sikerül.
– Pihenj egy kicsit, utána mehetsz – mondja, ezért a mehetszért minimum fél évet küzd minden kopasz a reptéren.

Először, tök egyedül repülőt vezetni, oktató nélkül. Iszom egy kis vizet, látom a telefonon: két nem fogadott hívás, ismeretlen számról. Közben leszáll egy gép, zsebre vágom a telefont, kiszaladok segíteni, behozzuk a starthoz. Végre én jövök.

#alt#
A merénylő fantomképe

– Minden rendben, felkészült, pilóta? – Lenyelem a belső remegést, beállítom a pedálokat, lecsukom a kabintetőt, féklap zárva, rendben, kormányok rendben, trimm rendben, műszerek alaphelyzetben, kötél beakasztva, mormolom a jelentést, intek, kész, kérek engedélyt a felszállásra. A gép lassan megindul, elemelkedik a földről, megvan biztonsági magasság, felhúzom a gép orrát, száguld fölfelé 80-90/órás sebességgel. Kétszáz méter, kétszázötven méter, erős a szemszél, magasra csőrölnek. Háromszáz méter, készülök a leoldáshoz. A zsebemben felejtett telefon hirtelen elkezd rezegni, összerezzenek én is, ki az isten ez?!, a gép közben magától leold, meginog, kapkodva rendezem a sebességet. A telefon hajthatatlanul, egyre idegesítőbben rezeg, az első, majd a második fordulóra koncentrálok, nem tudom kinyomni a hívást.

Következik az úgynevezett hosszúfal, nyugodtabb repülési szakasz, kibányászom a telefont a zsebemből, még mindig berreg, ismeretlen szám, ki lehet ez az erőszakos fasz, mérgemben felveszem:
– Mi olyan rohadt fontos, majdnem megöltél, te idióta! – szólok bele ingerülten. Egy távoli, ismerősnek tűnő bariton válaszol:
Jó napot kívánok, Gyurcsány Ferenc vagyok, ismertetni szeretném kormányunk elért eredményeit...

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.