Hajnalka
0 °C
14 °C

Egymillió floridait evakuáltak

2004.09.02. 23:03
Több mint egymillió embernek kellett lehagynia otthonát Floridában a közelgő Frances hurrikán miatt. A szélvihar a félsziget délkeleti partjai felé vette az irányt, és az előrejelzések szerint óriási károkat okozhat.
Kilenc floridai körzetben rendelték el az emberek evakuálását - jelentette a Reuters. Ezúttal nem csak a szegényebb körzetekben kellett elhagyni otthonaikat az embereknek, hanem az állam legfrekventáltabb körzeteiben, Palm Beachen és Miami-Dade-en is több mint 800 ezer embert evakuáltak.

A Frances nevű hurrikán 145 mérföldes óránkénti sebességgel közelít a partok felé, és előreláthatóan óriási pusztítást végez majd. Az elkövetkező 24 órában a lehető legmagasabb készültség lesz érvényben az egész államban.

A szélvihar az Andrew hurrikánra emlékezteti az floridaiakat, mely 1992-ben pusztított az államban, és minden idők egyik legköltségesebb hurrikánjaként vonult be a történelembe.

A Frances nevű hurrikán is négyes erősségű, mint az a Charley, mely augusztus 13-án söpört végig a partvidéken. A Frances azonban kétszer olyan széles, és nagyobb területet veszélyeztet.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.