Ambrus
-7 °C
3 °C

VIP-sávval készül a Forma-1-es torlódásokra az autópályakezelő

2004.08.10. 10:33
A Magyar Nagydíj időszakában közel ötven százalékkal több matricát szoktak eladni, így a verseny idején a cég mobil ellenőrző csoportjaitól is megvásárolható az autópálya-matrica. A térség forgalomszabályozását az elmúlt évekhez hasonlóan alakítja ki az autópályakezelő.
Az augusztus 12. és 15. között, a Hungaroringen tartandó Forma-1 Magyar Nagydíjjal kapcsolatban több ideiglenes intézkedést is bevezet az Állami Autópálya Kezelő Részvénytársaság - áll az Indexhez eljuttatot közleményben.

A cég felhívja a Hungaroringre látogatók figyelmét, hogy a Magyar Nagydíj belépője nem jogosít ingyenes autópálya használatra, ezért meg kell vásárolni a matricát. A versenyre látogatóknak várhatóan a négynapos D1 (személygépkocsi) matricára lesz szükségük, ami 1270 Ft. Azoknak a nézőknek, akik csütörtökön vagy előbb érkeznek, és hétfőn utaznak haza, a 10 napos matricát (2000 Ft) ajánlja az autópályakezelő.

VIP-sáv, csak VIP-kártyával

Az eddigi tapasztalatok szerint a Magyar Nagydíj előtti időszakban az érintett útvonalon (az M1-es, az M0-ás és az M3-as autópályákon) közel ötven százalékkal több matricát adnak el, legtöbbet a hegyeshalmi határátkelőnél és az M3 autópálya kivezető szakaszánál. Annak érdekében, hogy az autósoknak ne kelljen hosszan sorban állni, a hegyeshalmi határátkelőnél és a M3 autópálya kivezető szakaszánál a cég mobil ellenőrző csoportjaitól is megvásárolhatók a matricák.

A körnéyk forgalomszabályozását az elmúlt évekhez hasonlóan alakítják ki. Csütörtök és vasárnap között a FIA VIP-vendégek a 2/B - leendő M0-ás - út csomópontjától a 18. kilométernél lévő Ring pihenőhelyig az elkerített leálló sávban autózhatnak. A pihenőhely ebben a pár napban zárva lesz. A VIP-sávot azoknak az autósoknak tartják fenn, akik rendelkeznek a használatára jogosító belépőjeggyel, de a VIP-kártyával rendelkezőknek is meg kell vásárolniuk az autópályamatricát.

Megerősített készenlét

A többi látogató a 19 kilométernél, az üzemi kapun juthat a Hungaroring felé, rendőri irányítás mellett. A főváros felől még a 23-as jelű Szada-Mogyoród-Hungaroring kihajtónál is megközelíthető a versenypálya hátsó területe.

Miskolc felől és felé csak a 23-as jelű csomóponton keresztül közelíthető meg a pálya. A 18. kilométernél lévő pihenőnél csak az edzések és a verseny végén lehet felhajtani az M3-asra a főváros felé. Amennyiben szükséges lesz, a vasárnapi verseny befejezése után az autópályára felhajtáshoz két forgalmi sávot biztosít a részvénytársaság. A fővárosi bevezetőkön várható zsúfoltság elkerülése érdekében a 2/b - 2/a utakon keresztül a Váci úton érdemes Újpest, illetve az Árpád-híd felé autózni. A környék forgalmi rendjét bemutató térkép itt található.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.