Dömötör
11 °C
14 °C

Heves tűz pusztított a párizsi követségen

2002.05.23. 08:38
Lángokba borult csütörtökre virradóra Párizsban az izraeli nagykövetség épülete. Négy tűzoltó megsérült. A nagy kiterjedésű tűz eloltására 18 párizsi tűzoltólaktanyából összesen 35 tűzoltóautó robogott a helyszínre. A tűz a hatemeletes épület első emeletén keletkezett, egyelőre ismeretlen okból.
Heves tűz pusztított a párizsi izraeli nagykövetség épületében. A tűzoltóknak sikerült megakadályozni az ismeretlen okból keletkezett tűz tovaterjedését.

Kiköltöztették a lakókat

h i r d e t é s

A tűzoltóparancsnok szerint szokatlanul heves tűz pusztított a hatemeletes épületben, amely gyakorlatilag teljesen kiégett. Félő volt, hogy a lángok a szomszédos épületre is átterjednek, ezért abból kiköltöztették a lakókat - mintegy hatvan embert.

A tűzoltók közül négyen égési sérüléseket, illetve a leszakadó födém okozta zúzódásokat szenvedtek.

Az okok ismeretlenek

A helyszínen lévő Nicolas Sarkozy belügyminiszter a tűz okairól kijelentette: bár az épületben felújítási munkálatok folytak az utóbbi hetekben, egyelőre "nagyon óvatosan kell fogalmazni; jelenleg semmi nem erősíti meg, hogy akár ilyen, akár olyan irányban találgatásokba bocsátkozzunk".

Jean-Pierre Raffarin kormányfő, aki a tűz hírére a helyszínre sietett, azt mondta "mivel a jelenlegi helyzetben súlya van mindennek, ami Izraelre vonatkozik ... jelenléte révén is ki akarja fejezni együttérzését" - idézte az AFP.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.