Ambrus
-7 °C
3 °C

Gépeltérítési kísérlet Frankfurtban?

2002.09.27. 10:42
Pisztolyt és kést találtak annál a két férfinál, akik a múlt hét végén a frankfurti reptéren - a reptéri személyzet tagjainak adva ki magukat - feljutottak a Lufthansa egyik járatára. A biztonságiak elhitték a fegyvereseknek, hogy csak tesztelni akarták a biztonsági rendszert, így az arabkülsejű férfiaknak sikerült elmenekülniük.
Valószínűleg gépeltérítésre készült az a négy férfi, akik közül kettőt a biztonsági őrök tartóztattak fel a múlt hét végén Frankfurtban. A négy férfi egy sötét, reptéri furgonnal hajtott az Airbus A340-300 típusú géphez, majd ketten igazolványaikat egy pillanatra felmutatva feljutottak a gépre. Itt megpróbáltak kikerülni egy újabb biztonsági ellenőrzést, de az őrök feltartóztatták őket. Alapos vizsgálat után kiderült, hogy fegyvereket próbáltak felcsempészni a Lufthansa járatára.

Rambókés és pisztoly

Az egyik egy pisztolyt rejtett a nadrágjába, a másik ragasztószalaggal erősített egy rambókést a combjára. A biztonságiak által "arabkinézetűnek" leírt férfiak azt állították, hogy csak tesztelték a biztonsági rendszert, majd a furgonhoz siettek, és két társukkal együtt elhajtottak. A repülőtér szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesüléseit, de hozzátette, nincs több információjuk az esetről. A német rendőrség és a Lufthansa még nem kommentálta az esetet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.