Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Az Atya, a Fiú, a Szent Politikus nevében: Ámen!

2003.08.19. 17:15
A helyi városatyát ábrázoló freskó tűnt fel a délnyugat romániai Pades városának egyik templomában. A férfi ezért népszerűségének csökkenését volt kénytelen elkönyvelni.
A délnyugat romániai Pades városának egyik templomába belépve a jobb oldalon Teofan Savu megyés püspök arcképe látható. A templomhajó mennyezetére Szent Ilie képét festették. Balra fordulva azonban egy fekete öltönyös, fehér inges, színes nyakkendős alak látható egy nagy méretű falfestményen. A freskóval halhatatlanná tett férfi nem szent, nem egyházi személy, hanem a város polgármestere: Dan Ilie Morega.

Fizette

Morega nem csak áldozatkész köztisztviselő, hanem sikeres üzletember is. A férfi azt állítja, hogy a templomot kifejezetten az ő kérésére építették szülőfalujában. Hozzátette: az építési költségek kilencven százalékát is ő fedezte, és a festőnek is ő adott megbízást. A templom plébánosa szerint Romániában egyáltalán nem ritka, hogy a támogatóknak ilyen módon állítanak emléket, jelentette a BBC.

Csökkenő népszerűség

A közvélemény-kutatások szerint azonban a freskó, és más napvilágra került ügyek nagyban rontották a politikus népszerűségét. Korábban Morega, a kormányzó szociáldemokraták helyi szervezetének elnöke volt a legnépszerűbb ember Gorj tartományban. A férfi emellett az egyik minisztérium szakértőjeként is dolgozott. Most azonban azzal vádolják, hogy saját cégeit jutatta állami megrendelésekhez. Bár a férfi tagadta ezt, szinte minden tisztségétől megfosztották.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.