Salamon
7 °C
13 °C

Felszívódott a drogbotrányba keveredett műsorvezető

2003.07.03. 15:15
A rendőrség egyelőre nem találja a kábítószer-birtoklással vádolt Michel Friedman tévés műsorvezetőt. A jól menő ügyvéd a Németországi Zsidók Központi Tanácsának alelnöke.
Az ügyvédként és tévés showmanként is sikeres Michel Friedmannél kis mennyiségű kokaint találtak nemrégiben a rendőrök németországi otthonában. Az ügyészség bejelentette, hogy eljárást indítanak Friedman ellen, ám a férfit azóta hiába keresik, állítólag szóvivője sem tudja, hogy hol tartózkodik. Egyes információk szerint Friedman Olaszországba menekült, mások szerint Franciaországban próbál elbújni az igazságszolgáltatás elől.

Sikeres tévés

A drága öltönyeiről és bombázó barátnőiről ismert férfi egy talkshowt is vezetett, ahol politikusokat faggatott időszerű témákról, úgy, mintha egy bírósági tárgyaláson lennének. A tévéműsor rendkívül sikeres volt, de Friedman legalább annyi ellenséget szerzett vele, mint barátot. A nemrégiben öngyilkosságot elkövetett Jürgen Möllemann egykori alkancellár például többször is nyilvánosan arrogánsnak nevezte Friedmant.

Felzúdulás

Michel Friedman a Németországi Zsidók Központi Tanácsa nevű szervezet alelnöki tisztét is betölti. A férfi szüleit még Oskar Schindler mentette meg az auschwitzi haláltábor elől. A férfi hirtelen eltűnése hatalmas felzúdulást keltett a közösség tagjai között. Egyesek szerint a Friedman eltűnéséről szóló hírek akár antiszemita indulatokat is gerjeszthetnek. Jelenleg Németországban körülbelül mindössze százezren vallják magukat izraelitának.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!