Judit
3 °C
6 °C

Vádat emeltek Farkas Péter ellen

2005.10.03. 19:18
Vádat emelt az ügyészség a csaknem egy éve letartóztatott Farkas Péter ellen. Az olimpiai bajnok birkózót marihuánatermesztéssel vádolják, a terjesztést nem sikerült rábizonyítani. Farkas ártatlannak vallja magát.

Jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt emeltek vádat az olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter és társai ellen, jelentette az MTI. A birkózót tavaly októberben vették őrizetbe, miután XVII. kerületi családi házának a pincéjében az eddigi legfejlettebb magyarországi kendertermesztőre bukkantak és több ezer tő marihuánát foglaltak le.

A közel egy évi nyomozás után megfogalmazott vád elvileg magában foglalja a kábítószer terjesztését is, a Blikk értesülései szerint ugyanakkor a nyomozás során csak a kábítószer-termesztés nehezen cáfolható tényét sikerült rábizonyítani Farkas Péterre, az öccsére és barátjukra.

A nyomozás során ugyan találtak marihuánát Farkas Citroen Berlingo furgonjában, de feltételezésüket, hogy a kábítószert Farkasék pizzafutárokkal vitették megrendelőikhez, nem sikerült megerősíteniük, írja a Blikk.

Farkas még a termesztés vádját is tagadja. Őrizetbe vételekor azt állította, fogalma sem volt, mi folyik háza pincéjében, ő csak a papagájokat etetni járt oda. Vallomását a nyomozás során módosította, mint mondta, öccse megmutatta neki az ültetvényt és közösen a megsemmisítéséről döntöttek, írja a Blikk.

Ebben állítása szerint a rendőrség akciója akadályozta meg őket.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Farkast, akár tíz év börtönre is ítélhetik az olimpiai bajnokot. Ugyanakkor ha csak termesztés miatt ítélik el, a büntetés enyhébb is lehet, az előzetes letartóztatás beszámításával és harmadolással akár még ebben az évtizedben szabadulhat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.