Natália
-3 °C
8 °C

Robbanás egy kínai gázmezőn

2003.12.25. 12:33
Kapcsolódó cikkek (1)
Százhatvanhárom ember vesztette életét Kína délnyugati részén, egy földgázmezőn történt robbanás következtében - jelentette a kínai állami média csütörtökön.
Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint a robbanás még kedden történt Csongking (Chongqing) térségében, az állami olajvállalat, a China National Petroleum Corporation tulajdonában lévő gázmezőn.

A 163 halálos áldozat mellett több tucat ember szenvedett gázmérgezést, sokan égési sérülésekkel kerültek kórházba. A kórházi hatóságok egyelőre nem tudták pontosan megmondani a sebesültek számát.

A hatóságok a katasztrófa miatt kitelepítették a környéken lakókat, mert a robbanáskor magas koncentrációjú földgáz és kénhidrogén jutott a levegőbe. A baleset részleteiről az állami olajvállalat illetékesei eddig nem voltak hajlandók nyilatkozni.

A csongkingi körzetben található Kína egyik legjelentősebb földgázkitermelő területe. Augusztusban 400 millió dolláros költséggel vezeték építését kezdték meg ezen a vidéken, hogy a földgázt eljuttassák az ország középső részébe.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.