Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Egy év nyolc hónap a debreceni gázolónak

2003.09.25. 17:49
Jóval a megengedett sebesség felett közlekedett az a debreceni fiatalember, aki két kisgyermeket gázolt halálra tavaly ősszel, állapította meg a Debreceni Bíróság. A húszéves sofőr a gyermekek anyját vádolta, a bíróság megállapította az asszony felelősségét is. A gázolót nem jogerősen egy év nyolc hónapra ítélték.
Első fokon egy év nyolc hónap fogházbüntetést kapott az a fiatal sofőr, aki két gyereket gázolt halálra Debrecenben. A húszéves fiatalember még tavaly ősszel gázolt el egy családot a hajdúsági megyeszékhely egyik kereszteződésében.

A fiatalasszony három gyerekével éppen egy zebrán akart átkelni, amikor az autós elütötte őket. Az elgázolt gyerekek közül kettő - egy öt, illetve egy hat éves gyerek - a balesetben életét vesztette.

A 20 éves férfi a gázolás után azt állította, hogy csak részben érzi felelősnek magát a gyerekek haláláért. A bíró azonban megállapította, hogy az autó a megengedett 50 helyett 83-85 kilométeres sebességgel hajtott bele a kereszteződésbe.

A vizsgálat mindazonáltal az asszony felelősségét is megállapította, kimondva, hogy szabálytalanul akart átkelni az úttesten. A vádlottat egy év nyolc hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte csütörtöki tárgyalásán a Debreceni Városi Bíróság. Az ítélet nem jogerős, mert mindkét fél fellebbezést nyújtott be.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.