Mária
-7 °C
3 °C

Nincsenek életveszélyben a magyar táncosok

2003.09.29. 18:22
Tizenegy sérült néptáncost kiengedtek a kórházból azok közül, akiknek autóbuszát vasárnap este érte baleset a Szaloniki felé vezető úton. A busz egy szemből jövő, előzésben lévő autót akart kikerülni.
Tizenegy sérültet a hétfői nap folyamán kiengedtek a kórházból azok közül a magyar néptáncosok közül, akiknek autóbuszát vasárnap este érte baleset Görögország északi részén, a Szaloniki felé vezető úton - közölte hétfő délután az MTI-vel Hejcser László az athéni magyar nagykövetség sajtóattaséja. A balesetben megsérült 23 magyar táncost a katerini, illetve a szaloniki kórházakba szállították, közülük kettő sérülései súlyosabbak, de a magyar külképviselet tudomása szerint egyikük sincs életveszélyben - mondta a sajtóattasé.

A Belügyminisztérium Duna Táncegyüttesének 30 tagját szállító autóbusz a Peloponnészosz-félszigeten a Szaloniki felé vezető úton, a 406-os kilométerkőnél érte baleset. A nagykövetség úgy értesült, hogy a busz az ellenkező irányból érkező, és előzésben lévő járművet akart kikerülni, eközben azonban a sofőr valamilyen okból elveszítette uralmát a jármű fölött, lesodródott az útról, és felborult - mondta a sajtóattasé, hozzátéve, hogy a baleset körülményeiről ennél pontosabbat csak a hivatalos rendőrségi vizsgálat eredményeinek birtokában mondhat.

A baleset helyszínén tartózkodik Oláh Lajos konzul, hogy a magyar hatóságok nevében közreműködjék a vizsgálatban, és minden segítséget megadjon a szerencsétlenül jártaknak. A Belügyminisztérium Duna Táncegyüttesének illetékese korábban a távirati irodának megerősítette, hogy a társulat bérelt magyar busszal utazott, és két magyar sofőr utazott velük. A magyar táncosok Ermioni városa közelében léptek fel több alkalommal, utolsó fellépésük szombaton volt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.