Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A Gotti fiúra is életfogytiglan várhat

2004.07.23. 01:19
Százharminc év börtön várhat az utolsó nagy maffia vezérként ismert, 2002-ben torokrákban a börtönben elhunyt John Gotti fiára. A csak Juniorként emlegetett, jelenleg szintén börtönben levő ifjabb Gottit egyebek között gyilkossági kisérlettel vádolják.
A Gambino család négy tagja, köztük az ifjabb John Gotti ellen jelentett be vádemelést a manhattani ügyészség. A vádak között többek között gyilkosság, emberrablás, illetve ezek kisérlete és előkészülete, valamint többféle csalás is szerepel, így ha a bíróság előtt bűnösnek találják őket, életük végéig börtönben maradhatnak.

A kis Gotti szeptemberben szabadulna

A vádlottak között van a család egykori fejének, az életéről készült filmből is ismert John Gottinak a fia, ifjabb John Gotti is. A csak Juniorként emlegetett, immár jócskán középkorú "fiú" jelenleg is börtönben van, üzérkedésért kapott büntetéséből szeptemberben szabadulna. Junior időközben pert indított a büntetésvégrehajtás ellen, mondván csak "családi neve" miatt nem szabadulhatott kedvezménnyel.

Az ifjabb Gotti ellen felhozott vádak között szerepel a Curtis Sliwa, az egyfajta polgárőrségként 1979-ben Bronx-ban alapított Védő Angyalok vezetője elleni, nagy port kavart gyilkossági kísérlet is. A CNN az AP-re hivatkozva azt írja, a Junior 130 éves börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik.

Az alma a fájától

Az idősebb Gottit 1992-ben ítélték - egyebek között gyilkosságért és üzérkedésért - életfogytiglani börtönre. A keresztapa két évvel ezelőtt torokrákban halt meg a rabkórházban. Testvérét, Junior nagybátyját az idén áprilisban ítélték el pénzmosásért.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!