Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Megölte a kémnek látszó tengerimalacot

2003.08.06. 09:37
Ötven napos elzárásra ítélték azt a kaliforniai férfit, aki brutálisan lemészárolta lánya tengerimalacát, mert szerinte az állat a kormánynak kémkedett. A férfi szerint az állat fogain vonalkód volt látható, fejében pedig megfigyelő kamera működött.
A harmincöt éves Benny Zavala éppen korábban elkövetett állatkínzásokért és kábítószerrel való visszaélés miatt kiszabott felfüggesztett büntetésének próbaidejét töltötte, amikor újabb bűncselekményt követett el. A venturai férfi úgy látta, hogy lánya tengerimalaca kémkedik utána, apró szemeivel szinte állandó megfigyelés alatt tartja. Egyszer csak Zavala úgy döntött: leszámol az "ügynökkel". A szomszédok elmondták, látták amint Zavala 2001 szeptemberében egy csavarhúzóval agyonütötte a kisállatot, majd kibelezte, és fogait is kitördelte.

Kamera a fejben

A tengerimalac elpusztítása után Zavala összehívta rokonait majd így szólt hozzájuk: "A jó hír az, hogy a tengerimalac vérzik. A rossz hír, hogy a malac elpusztult." A férfi azzal magyarázta tettét, hogy úgy gondolta: az állat fogain vonalkódok voltak láthatók, fejében pedig egy parányi kamera működött, jelentette az Ananova.

Beszámítható volt

A bíróság szerint a tragédiát az okozta, hogy Zavala továbbra sem hagyott fel az amfetamin származékok használatával. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a férfi beszámítható volt, a paranoia az amfetamin használatának mellékhatása volt. Zavalát ezért kábítószer befolyása alatt elkövetett állatkínzásért ítélték ötvennapos elzárásra.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.