Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Azért verték a lányukat, hogy okosabb legyen

2006.05.31. 14:28
Nem jogerősen két és fél éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki lánya tanulási eredményei miatt majdnem agyonverte a hétéves gyermeket.

Két év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki annyira megverte hétéves kislányát, hogy életvszélyes sérüléseket szenvedett.

A történetben nem ez az egyetlen megdöbbentő rész. Áprilisban ugyanis, amikor a kislányt beszállították a kórházba, és az eljárás megindult, a rendőrök a huszonkilenc éves szakolyi anyát gyanúsították a veréssel. Aztán a tanúként kihallgatott apa a bíróságon váratlanul csak azzal állt elő, hogy nem a kislány édesanyja, hanem ő verte meg, ráadásul rendszeresen a kislányt.

Ököllel és karóval nevelt

A férfi 2005. augusztusában puszta kézzel, ököllel, valamint egy akácfa karóval olyan súlyosan bántalmazta az akkor hétéves kislányát, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi bevallotta, hogy már korábban is, valamint a vádbeli napon is ő ütötte a gyermeket. A szülők azért verték rendszeresen a gyereket, mert "azt akarták, hogy a gyerek tanult legyen, okosabb, mint ők". A szülők szemében azonban a gyerek nem tűnt olyan fogékonynak, mint szerették volna.

A férfi állítása szerint azért tett beismerő vallomást, mert félt a hazugságvizsgálótól, amelynek alkalmazását korábban vele szemben a bíróság elrendelte. "Ha rám kötik, úgyis kimondtam volna az igazságot, így jobb ha magamtól teszem" - mondta az apa.

Az anyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság két évre felfüggesztett, egy évnyi börtönbüntetésre ítélte. Az ítéleteket az ügyész tudomásul vette. Az elsőrendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett, míg a másodrendű vádlott anya és védője tudomásul vette az ítéletet, így az vele szemben jogerősre emelkedett.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!