Mária
-6 °C
-2 °C

Húsz évet kapott gyámja meggyilkolásáért

2005.11.22. 12:24
Tizenévesen gyámja és nevelője volt az a férfi, akit tavaly egy haverja segítségével megkéselt a kedden jogerősen húsz év fegyházra ítélt Gyulai Tamás.
Az ítélet szerint Gyulai Tamás 1998 és 2002 között a nagymágocsi lakásotthonban élt, ahol a sértett az intézmény vezetőjeként gyámja és nevelője volt. A vádlott a tizennyolcadik születésnapja után elköltözött a faluból, s 2003-tól az ország különböző pontjain - leginkább Budapesten - csavargott. Megismerkedett Kollár Tamással, akivel elhatározták, elutaznak Nagymágocsra, ellopják a lakóotthon igazgatójának autóját, házából pedig minden értékesíthető tárgyat elhoznak.

2004. május 20-án este érkeztek a Csongrád megyei faluba, bemásztak a sértett kertjébe, felfeszítették az udvari konyha ajtaját, megvacsoráztak, magukhoz vettek egy-egy kést, s vártak arra, hogy a sértett felébredjen.

Reggel 5 óra körül az igazgató az ablakon keresztül észrevette, hogy a melléképület konyhájának ajtaját feltörték. Amikor kilépett a házból, hogy megnézze mi történt, Gyulai Tamás szívtájékon szúrta. A megtámadott férfi a házba menekült támadói elől. Azonban olyan súlyosan megsérült, hogy rövidesen meghalt.

A vádlottak elmenekültek a helyszínről, késeiket a kertben eldobálták, s Orosházára mentek. Betörtek egy üdülőbe, ahonnan több dolgot is elloptak, később Szegedre utaztak, majd pár nap múlva különváltak. Gyulai Tamás május 24-én ellopott Szegeden egy autót a benne lévő iratokkal, ruhákkal és hétezer forint készpénzzel, majd Budapestre ment, ahol megpróbálta az autót eladni, ám erre nem került sor, mert a rendőrség elfogta.

A bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés és lopás bűntettében találta bűnösnek Gyulai Tamást, s ezért húsz év fegyházra ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlástól. A másodrendű vádlott Kollár Tamás előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének bűnsegédi bűnrészességéért hat év fegyházbüntetést kapott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!