Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Fideszes képviselő is megsérült a ma reggeli vonatbalesetben

2005.11.11. 09:19
Gyapay Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője súlyosan megsérült, amikor autója egy oszlopnak ütközött és a sínekre vágódott Öskű és Hajmáskér között. A balesetes kocsiba egy tehervonat belerohant. A rendőrség úgy tudja, hogy az ösküi polgármester és sofőrje is ittas volt.

Gyapay Zoltán, ösküi polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője is megsérült abban a balesetben, ami pénteken hajnalban történt Veszprém megyében.

Öskü és Hajmáskér közötti vasúti átjáróban egy személyautó és egy tehervonat ütközött össze, értesült a HavariaPress. A személyautó utasa Gyapay Zoltán, fideszes országgyűlési képviselő volt.

A harmadik utas szerint ittasak voltak

Az első jelentések szerint az autó sofőrje - egy fiatalember - és a polgármester is ittas volt. Erről a kocsi harmadik utasa számolt be a rendőröknek, mondta el az Indexnek Bankó Magda, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese. A baráti társaság ugyanis Hajmáskéren szórakozott, és az autóval hárman indultak Ösküre, a balesetet megúszó utas azonban korábban kiszállt a kocsiból, ami ezután egy felsővezetéktartó oszlopnak ütközött, majd kidöntötte a fénysorompót és síneken állt meg. Ekkor rohant bele a Veszprém felé tartó tehervonat, tájékoztatott az alezredes.

A balesetben a sofőr lába eltört, a polgármester bordatörést és skalpolásos sérülést szenvedett. A tűzoltóknak másfél órába telt mire ki tudták emelni a roncsok közül mindkét sérültet.

A sofőrt és utasát a veszprémi kórházba szállították. A két sérült "nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, állapotuk pillanatnyilag kielégítő", mondta az Indexnek Pákozdy János, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója, a baleseti sebészeti osztály vezetője.

A sofőr nem vezethetett volna

A balesettel kapcsolatos vizsgálatok még tartanak. Annyit már most lehet tudni, hogy a sofőr nemcsak hogy ittas volt, de azért sem ülhetett volna a kormány mögé, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, tudtuk meg Bankó Magdától.

Gyapay Zoltán 1990-ben a Fidesz jelöltjeként indult a helyhatósági választásokon és így jutott be az ösküi képviselő-testületbe. A most 46 éves politikus 1994 óta a község polgármestere. 1998-ban országgyűlési képviselővé választották Veszprém megye 5. számú választókerületében.

A Fidesz - Magyar Polgári Pártba 2000. tavaszán lépett be, jelenleg a Környezetvédelmi Bizottság tagja a parlamentben. A polgári összefogás jelöltjeként 2002-ben ismét parlamenti képviselő lett. Három gyermeke van.

Képviselők közúti balesetei (MTI)

2002. szeptember 28. - Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét autóbaleset érte a fővárosi Hegyalja úton. A szocialista politikus gépkocsijába hátulról ment neki egy személygépkocsi. A balesetben a hátsó autó vezetője könnyebben sérült.

2002. november 30. - Balesetet szenvedett Papcsák Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki az egyéni 5-ös számú Szabolcs-Szatmár Bereg megyei választókerületébe utazott gépkocsival egy rendezvényre, amikor autója a 3-as számú főúton Bükkábránynál a vizes úttesten megcsúszott. A politikus könnyebb sérülést szenvedett.

2002. december 23. - Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő Renault típusú személygépkocsijával a Budapest V. kerületi Arany János utcán haladt és az Akadémia utca kereszteződésénél ütközött össze egy, a Roosevelt tér irányából a Kossuth tér felé védett útvonalon haladó személygépkocsival. A baleset következtében a képviselő személygépkocsijával elsodort egy a kereszteződésben áthaladó gyalogost, majd az utcában parkoló autónak ütközött.

2003. április 1. - Budapesten, a Krisztina körúton koccanásos balesetet szenvedett a Köztársasági Őrezred megkülönböztető jelzést használó járműve, amelyben Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz képviselője utazott. Személyi sérülés nem történt.

2004. január 6. - Balsay István fideszes országgyűlési képviselő Székesfehérvár irányába haladt autójával, amikor az 59-es kilométerkőnél kocsijába hátulról beleszaladt egy másik személyautó. Személyi sérülés nem történt. A rendőri intézkedés során a képviselő mentelmi jogára hivatkozva megtagadta az alkoholszonda megfújását.

2004. március 7. - Varga Mihály fideszes országgyűlési képviselő Karcagon szolgálati gépkocsijával egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy balról szabályosan közlekedő szintén személyautónak, emiatt a két gépjármű összeütközött. A karambol során személyi sérülés nem történt.

2004. szeptember 29. - Semjén Zsolt fideszes országgyűlési képviselő gépkocsijával elgázolt egy kerékpárost a Képviselői Irodaház előtt. A kerékpáros könnyebben sérült meg a fején. A politikus az intézkedő rendőrnek azonnal jelezte, hogy lemond képviselői mentelmi jogáról.

2004. november 17. - Tóth Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő halálra gázolt egy kerékpárját toló férfit Szentes és Hódmezővásárhely között. A baleset este történt és a kerékpár nem volt kivilágítva.

2005. március 12. - Megcsúszott és az árokba borult Csongrád és Felgyő között Vincze László fideszes parlamenti képviselő. A képviselő, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, mentelmi jogára hivatkozva nem fújt a szondába.

2005. április 11. - a XI. kerületi Budaörsi úton az M7-es bevezető szakaszán balesetet szenvedett személygépkocsijával Harrach Péter, az Országgyűlés fideszes alelnöke. A balesetben, amelyben három autó ütközött, az egyik gépkocsit vezető nő könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!